Domaci sapun-kako da ga nabavim?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Jekiska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 1:37 pm

Domaci sapun-kako da ga nabavim?

Post od Jekiska »

Pozdrav ljudi!
Da li mi mozete reci kako da nabavim domaci sapun?
Pronasla sam recepte i procedura za napraviti ga je jako komplikovana. Znam da je odlican za pranje vesa, posebno belog. Moja majka ga je koristila za nas ves, jer sam sklona urinarnim infekcijama, a imam i osetljivu kozu :cry: .
On se samo narenda i stavi direktno u bubanj masine.
Ovu temu sam postavila na ovom pod forumu, jer nisam znala gde bih mogla,a i opet ima veze i sa dermatologijom. Ljudi sa osetljivom kozom bi trebalo da koristi domaci sapun. Govorim iz licnog iskustva.
Hvala unapred!
boca01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 10:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od boca01 »

moja baka je pravila svinjski sapun, ako si na to mislila. Znam da je mesala zivu sodu i svinjsku masnocu, zato i smrdi dosta. problem sapuna je sto su suvis bazni, a nasa koza je kisela, pa zato i ona reklama ph5.5, da naglase da je njihov sapun slabo kiseo, sato se sada koriste sindeti, tj sintetski deterdzenti, a cula sam da je takav sebamedov.
tajana08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 11:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tajana08 »

imas na pijacama kod seljanki domace sapune
nenili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2008 5:16 pm

Post od nenili »

Neznam za domaci sapun ali arijel za bebe (bas za bebe) je odlican i moje dete ima osetljivu kozu i stvarno je odlicno podneo taj prasak! Neznam gde ima da se kupi ovde, ako nadjes probaj, provereno je dobar!
bred
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 16, 2010 7:55 am

Re: Domaci sapun-kako da ga nabavim?

Post od bred »

Naši su nam stari, mame, tate, bake i djedovi vjerovatno barem jednom ispričali kako su nekada rublje prali pepelom i da su sami radili svoje sapune. Sapuni su danas stvar koju smo svi navikli kupovati u obližnjim supermarketima, no svijet je iz nekih razloga danas zapeo u najvećoj financijskoj krizi u povijesti. Kroz globalizaciju smo svi postali zaduženi preko glave, nestaju mali poljoprivrednici, obrtnici, majstori, nestaju mala proizvodnja i male trgovine, zdrava hrana i alternativna prirodna medicina...
"Sam svoj majstor" je pogotovo u najrazvijenijim zemljama postao rijetkost, društvo smo koje se pod sloganom o neovisnosti pretvorilo u apsolutno ovisno i o najmanjim sitnicama. Možda ne bi bilo loše prisjetiti se zašto su i od čega naše bake radile sapune:

Sam Svoj Majstor: Kako Izraditi Domaći Sapun

Svijet je u očaju, a mediji se i dalje trude uliti nam lažnu nadu iako je svima postalo jasno da sa cijelim sustavom nešto nije u redu u samom temelju. Zaboravili smo se i smijati, a smijati se je jako dobro i za zdravlje i za moral. Stoga probajmo na trenutak izaći iz Facebooka i umjesto utapanja tuge u virtualnoj "Farmi", dobro se nasmijati kroz ovo:

Najbolja Besplatna Online Arkadna Igrica: Udri Bankara

Kakav je to sapun, ako ne radi dobru sapunicu, kakva je to alternativa ako postoji samo u nazivu?
Za kupnju pravog prirodnog sapuna, nije vam potrebno ono za što neki još uvijek misle da ga izdaju države, a u stvari nam ga, iako je naš, u vidu toaletnog papira bez ikakvog materijalnog pokrića, posuđuju privatne banke.
Pravi prirodni sapun možete kupiti u alternativnoj valuti, sredstvu za razmjenu neopterećeno dugom i kamatama što ga sebi izdaje sama zajednica.
Pa kad budete imali vremena, proletite ovuda, vrijedi baciti pogled:

Alternativna Tržnica Roba, Proizvoda i Usluga
Odgovori