Uradjen mi je EMNG ruku,i zakljucak je sledeci:
"U danasnjem elektrofizioloskom nalazu registruju se znaci neurogene lezije u vecini ispitanih misica (C5,C7,C8 miotoma desno u C6,C7,C8 miotoma levo) sa pojedinim motornim jedinicama vece amplitude,od kojih su neke cak kompenzatornih karakteristika (C7 miotoma obostrano). U mirovanju nisu registrovani denervacioni potencijali. Pri maksimalnoj voljnoj kontrakciji registruje se laksi stepen redukcije inervacionih uzoraka u vecini ispitanih misica sem za C7 miotoma obostrano gde je umereno jakog stepena (desno cak umereno jakog do jakog stepena izrazenosti). Ispitane snezorne i motorne brzine provodljivosti su u granicama normale."
Naravno,od nalaza nista ne razumem..Receno mi je samo da moraju da me ispitaju dalje i tako sam poslata da uradim MG (tek u aprilu slobodni termini), i uradjen mi je jos i EMNG nogu..Imam 32 godine. U iscekivanju MG, interesuju me sta ovi rezultati ustvari znace i koji moze da im bude uzrok? Hvala.
EMNG
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: EMNG
Kada su pochele tegobe zbog kojih ste ishli na EMNG?
Ko vas lechi i gde?
Da li bolujete josh od neke bolesti?
Pijete li neshto od lekova trenutno?
Cime se bavite?
I ako ikako mozete uradite MR ranije, april je daleko! Privatno ili tu gde ste vec zakazali nekome ukazite malo paznje da vas ubaci na spisak ranije!
Ko vas lechi i gde?
Da li bolujete josh od neke bolesti?
Pijete li neshto od lekova trenutno?
Cime se bavite?
I ako ikako mozete uradite MR ranije, april je daleko! Privatno ili tu gde ste vec zakazali nekome ukazite malo paznje da vas ubaci na spisak ranije!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: EMNG
Tegobe su pocele pre sest godina otprilike..isla sam i na rehabilitacije,da su me na kraju poslali na emng.Ne,ne bolujem ni od kakve bolesti i ne pijem nista od lekova trenutno. Bavim se ugostiteljstvom. A sto se tice MR, pokusala jesam ali bez uspeha da se ubacim,tako da i planiram da to obavim privatno u skorije vreme.