VITILIGO

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

VITILIGO

Post od misty »

:cry: Ocajna sam, moja sestra od 30 godina, koja nije jos udata, pati od vitiligo segmentalis, ima ves po licu i siri se po rukama, u proteklih 5 godina sve je probala, i lampe i razne vrste lekova i jacanje imuniteta i sl...pa i homeopatiju. Culi smo da se u inostranstvu rade laserske terapije vitiliga, i da ima efekta..pogotovo u Madjarskoj, da li neko zna da li je istina da moze u inostranstvu da se resi ova stvar laserom i gde?
korov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 10:18 pm

Re: VITILIGO

Post od korov »

Kod oba bracnih partnera na rukama pojavolo se vitiligo. Kod oba ,u porodicnih anamneza nema obolelih od vitiliga. Sta moze biti problem. Dosad nisu imali neki jacih stresova. Mozda previse konsumiranja suhomesnate i konzervirane hrane?
Bojana976
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 30, 2010 7:51 pm

Post od Bojana976 »

ja znam za dermacolor tonirane kreme, koje prekrivaju vitiligo. evo telefon gde se prodaje 2283445
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

Post od misty »

za sve koje bi mozda i interesovalo,Vitiligo se nigde u Evropi ne leci laserom, samo u Americi, i nekim Azijskim zemljama..recimo ima klinika u Delhiju u Indiji. Sve smo vec proverili zbog moje sestre i ona ce verovatno u Ameriku na tretmane posto imamo tamo rodjake,jedan tretman kosta oko 100 dolara a potrebo je od 15-20, zavisi od povrsine koju je vitiligo zahvatio. Laser se zove Excimer i na bazi ksenon hlorida je.
Odgovori