svrab.....sezonska alergija.....

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
sandr@82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 02, 2010 2:09 pm

svrab.....sezonska alergija.....

Post od sandr@82 »

Pozdrav svima na forumu.....
Evo u cemu je moj problem....ja sam u poslednjih par godina sklona alergijama(mozda zbog promene sredine,jer sam iz planinskog sela dosla u grad da zivim),s'tim sto su alergo testovi koje sam radila pokazali da ni na sta konkretno nisam alergicna...E sada..sezonski,pri promenama vremena,u prelaznim periodima,mi se javljaju svrab po telu,bubuljice, i ponekad curenje iz nosa....prosle godine sam od lekara dobila pressing koji sam pila neko vreme i to je u principu bilo dovoljno....posle problema nije bilo....e sada,od pre dva dana,pocelo me je svrbeti ponovo,onako svuda po malo,uglavnom noge i ruke....i koza mi je postala suva.Juce sam bila na probi vencanice i kada sam probala bolero,osetila sam kako mi materijal "jede" kozu......uzasno me je iritirao(i to mi je sada veliki problem,jer imam jako malo vremena da bih ga zamenila)Htela sam vas pitati da li smem ponovo uzeti pressing i ako smem,na koliko dugo,posto vec cetiri meseca pijem cyclo-progenovu za regulaciju ciklusa.....pa ne znam da li to nesto moze da smeta....???nisam u mogucnosti da sada odem kod svog lekara jer je on na godisnjem odmoru.....a u druge lekare u mom gradu imam malo poverenja,jer sam imala jako losih iskustava....pa vas molim ako neko ima neki savet....pisite...
Hvala unapred.Veliki pozdrav
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: svrab.....sezonska alergija.....

Post od sedefasta »

Možete uzeti Pressing ili Loratadin 1 tbl. dnevno dok traju tegobe.

Afloderm krem ili Esperson mažite na promene na koži 1-2 puta na dan, pod uslovom da nisu izložene suncu, najduže 5-7 dana, a ako koža i dalje bude suva preporučujem svakodnevno korišćenje nekog masnog mleka za telo (npr. klasična Nivea) ili ulja za bebe (utrljavati nakon tuširanja na mokru kožu) uz obavezni pilling celog tela jednom u dve nedelje i dovoljan i pravilan dnevni unos tečnosti.

Sigurno je da ste alergični na nešto, ali taj konkretan alergen ne spada u najčešće i ne nalazi se u standardnoj bateriji alergena koji se koriste kod kožnih alergo-proba.

Ipak, trebalo bi da odete kod alergologa i dermatologa na dalja ispitivanja.

Sve najbolje!
sandr@82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 02, 2010 2:09 pm

Re: svrab.....sezonska alergija.....

Post od sandr@82 »

Puno hvala na brzom odgovoru.....uradicu kako ste rekli,pa cu se javiti na forum za koji dan.....pozdrav
Odgovori