PUPAK.....ALERGIJA,INFEKCIJA???POMOC MOLIM VAS......

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
MajaRaketic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 3:30 am

PUPAK.....ALERGIJA,INFEKCIJA???POMOC MOLIM VAS......

Post od MajaRaketic »

Pozdrav svima.....evo u cemu je moj problem....juce sam obukla farmerke koje do tada nisam nosila......i bila u njima ceo dan,znojila se,putovala,sedela...itd....i sinoc prilikom tusiranja primetim da mi je pupak(inace imam udubljen pupak)unutra prilicno crven....i da iz njega izlazi po malo nekog sekreta koji neprijatno mirise(sto mi se desavalo samo kao detetu ali je uvek brzo prolazilo).....moje misljenje je da me je mozda iziritiralo dugne od farmerki koje je metalno a ja sam inace jako sklona alergijama i infekcijama.....pritom imam i nesto masnih naslaga na tim mestima.
Ni danas se crvenilo nije povuklo.....mozda je malo manje nego sinoc ali i dalje ga ima.....(mozda i ja malo pravim problem stalnim proveravanjem kako izgleda :roll: )
Bojim se jako.....jer sam totalni laik i sve imam neki strah da bi kroz pupak mogla neka bakterija u stomak da mi udje....pomalo me pecka i imam osecaj kako me i stomak pomalo zaboli ponekad(i to moze biti na nervnoj bazi,ne znam...)
Ima li neko ideju sta bi mi moglo pomoci?za 10 dana mi je svadba i jako se bojim svih mogucih infekcija,jer su mi par puta bas komplikovale zivot.....A vikend je i ne znam kod kog bih lekara mogla otici,jedino u hitnu,ali ne znam da li bi me tamo primili sa ovakvim "problemom".....
:( :( :( :( :(
MajaRaketic
Novi član
Novi član

Re: PUPAK.....ALERGIJA,INFEKCIJA???POMOC MOLIM VAS......

Post od MajaRaketic »

Evo mene opet......bila sam kod lekara,lekar opshte prakse mi je juce rekao da mazem gentamicin mast dva puta dnevno,pa ako mi ne bude bolje da idem kod koznog lekara....Za sada se nista nije puno promenilo,nije gore ali nije ni nesto mnogo bolje(i dalje je unutar pupka crveno,ali manje ima onog groznog mirisa)....pa htedoh da pitam.....koliko vremenski da mazem gentamicin,tj koliko vremena je potrebno da bi se primetilo neko poboljsanje???
Vidim da vam moja tema i nije nesto zanimljiva ali se ipak nadam odgovoru :wink:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ako Vam je dat gentamicin znachi da lekar sumnja na infekciju kakvom bakterijom a potrebno vreme da vidite da li ce lek pomoci je bar 7 dana kao i svaki antibiotski lek!

Mazite gentamicin a posle kupanja ili tushiranja sipajte 3% hidrogen direktno u pupak i ostavite da odreagije par sekundi, pokupite belichastu penu koja se stvori, dobro posushite suvom krpicom ili peshkirom pa ponovo namazite!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
MajaRaketic
Novi član
Novi član

Post od MajaRaketic »

Hvala puno na odgovoru.....mazem vec treci dan....imam utisak da je bolje.....ima josh crvenila,s'tim sto je to sada svetlo crvena boja..i slabije pecka(gotovo uopste),nadam se da su to dobri znaci.... :P
Pozdrav i hvala josh jednom
Odgovori