U decembru prosle godine,me jako zabolio lijevi testis,otisao sam kod urologa,oni mi uradili palpacioni u ultrazvucni pregled i utvrdili upalu epididima i manju varikocelu.Dali mi terapiju,Panklav,chromoral,mirovanje i elevacija pomocu uskih bokserica,i diklofen suspezorije. Posle 10 dana posto se stanje nije popravilo,predlozena mi je konsultacija sa drugim urologom. Drugi doktor mi je rekao da posto mi je kks u redu,nemam otok,i temperaturu da verovatno nemam upalu vec izvesno uvrnuce repa epidima,. Manuelnom palpacijom taj urolog me oslobodio bola. Posle toga mi je bilo bolje,ali sam stalno imao manji bol posle odnosa-ejakulacije. Potom sam uradio spermogram i utvrdjena mi azzospermija. Uradio sam hormone,i tu je sve u redu.Treba da radim biopsiju.
Medjutim pre mesec dana sam otisao na more,i prvi dan posle kupanja opet sam osjetio jak bol ispod skrotuma,oko zila. Posjetio sam urologa ,i receno mi je da mi se vjerovatno povratila ta povreda,i prepisao mi ciprocinal 10dana,uz napomenu da bih trebao da se javim ovom predhodnom urologu. Napustio sam odmor i vratio se kod urologa sto mi je pomogao prosli put. On je rekao da mi je isti problem kao prosli put i pokusao manuelno da to ispravi,posto mi nije bilo bolje uradili su ultrazvucni pregled i utvrdili inflatorne regije,cistu-hronicni epididimitis-prepisana mi je terapija amracin500,4x1. Posle dva dana su mi punktirali cistu,ali je sadrzaj bio gust. Receno mi je da nastavim sa terapijom 10 dana uz analgetike po potrebi. Cista se smanjila,ali bol nije . Otisao sam na kontrolu,urolog mi je rekao da biram da mi hiruski ukloni taj rep,ili da idem na dodatna ispitivanja u vecu ustanovu. Ja sam trazio uput za vecu ustanovu. Moje pitanje je? Da li ste upoznati sa takvom dijagnozom,i kako to moze da se lijeci, a da se ne ugrozi funkcija testisa. Unapred zahvalan
Mo
Torzija Caude Epidima.
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Torzija Caude Epidima.
U vecoj ustanovi ce ti uraditi operativno uklanjanje te ciste i u istom aktu unutrasnju fiksaciju testisa kako se vise ne bi uvrtao. Probleme posle toga vise neces imati. Ni jedan anatomski problem se lekovima ne moze leciti a to je slucaj kod tebe.
Ova dijagnoza je cesta kod muskaraca i ako ti je lokalni urolog predlozio da te operise neko drugi, onda bezi dalje od njega jer je to jedna rutinska operacija koju svaki urolog moze da uradi.
Ova dijagnoza je cesta kod muskaraca i ako ti je lokalni urolog predlozio da te operise neko drugi, onda bezi dalje od njega jer je to jedna rutinska operacija koju svaki urolog moze da uradi.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Hvala na brzom odgovoru,puno ste mi pomogli sto se tice mog raspolozenja . Jedino bih vas zamolio jos da mi kazete kako se naziva tacna dijagnoza tog problema.
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Torsio cistae capiti epididymi (uvrtanje ciste koja se nalazi na glavi epididimisa)
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.