POMOC -- Dilatacija oba uretera kod novorodjenceta

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
zuba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 28, 2010 9:58 pm

POMOC -- Dilatacija oba uretera kod novorodjenceta

Post od zuba »

Mojoj novorodjenoj cerkici su prekljuce utvrdjeni prosireni ureteri (veziko-ureteralni refluks ako se ne varam ) i to na jednom 4 stepen a na drugom 4 na 5. Dete je novorodjence, staro 2 nedelje i odmah po dolazku iz porodolista dobilo je temperaturu preko 39stepeni, da bi se u bolnici po prijemu stanje stabilizovalo kako je dobila AB terapiju, infuziju itd.... U urino kulturi joj je utvrdjena bakterija Klebsiela. Zbog cele situacije sam se vec dosta uputio o ovoj patologiji ali me zanima ako bi neko mogao da mi odgovori sta se radi u ovakvim slucajevima i kakve su prognoze i najvaznije KAD JE NAJRANIJE MOGUCE IZVESTI NEKU OD procedura lecenja shodno tome da se radi o novorodjencetu. Pricali su mi o klasicnoj operaciji kao i o endoskopskoj metodi defluks i o nekoj teflonizaciji (ako to nije isto sto i defluks procedura).

HVALA UNAPRED! :o
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: POMOC -- Dilatacija oba uretera kod novorodjenceta

Post od Vragolasta Amfibija »

Operacije se mogu raditi na novorodjenoj deci bez problema. Odmah po rodjenju. Sto se tice slucaja vaseg deteta, to je u domenu lekara decjeg hirurga i oni ce odrediti period kada je najbolje uraditi operaciju tako da je najbolje da sa njima popricate. Gde lezi dete?
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Odgovori