Treba mi odgovor na par pitanja a ja ću pokušati da objasnim o kakvom se problemu radi.
Imam 45 godina i operisanu skoliozu (harington-šipka). U šestoj godini sam prvi put bila na banjici u Bg. sa krivinom od 40%. Sada je 50 %. Zbog krivine imam problema sa karlicom, vratom (spondiloza), ramenom, velike bolove i promene na kostima.Imam psorijazu i psorijatični artritis od 2002. god. Na Banjici i na rehabilitacijama bila sam ne pamtim već koliko puta. Ležala sam i na reumatologiji. Operisala sam kičmu u 13. godini, šipka se ne pomera ali je krivina i sedeći posao u firmi učinio svoje.
Doktor Basara na Banjci mi je napisao da nisam za poslove koji zahtevaju duže sedenje, stajanje, rad u povijenom položaju, upućuje se na IK kao ivaliditet I stepena, nesposobna za rad i kontrola za 3 meseca.Upućuje se na RH- stacionarno lečenje. Ja te nalaze i nalaze reumatologa i nalaze kožnog lekara, nalaze krvi i kardiologa i sve snimke i potvrdu da sam na čekanju za stacionarno lečenje ,odnesem na komisiju za bolovanje (pošto sam već 2 meseca na bol.) a oni mi ispišu: sposobna za rad ( jer se trenutno ne lečim ni od čega) . Kako ja da počnem da radim sa ovakvim bolovima ( na rehabilitaciji sam već bila pre 3 nedelje imam i potvrdu o tome) kako opet sve ispočetka da prolazim kroz sve ovo; kako da dokažem da mene nešto boli i da ne mogu da sedim 8 sati. Ne razumem zašto nas šalju u Bg. kad niko ne obraća pažnju na ono što doktor specijalista napiše. Samo da napomenem da sam bila i na drugostepenoj komisiji koja mi je odbila žalbu i poslala na posao. Sad sam stala i ne znam šta dalje. Zašto ne mogu da budem na bolovanju dok čekam prijem u bolnicu a za penziju i da ne govorim.
skolioza i penzija
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 10, 2010 8:39 pm
Re: skolioza i penzija
titanijumska sipka koju su vam ugradili na banjici ne bi smela da stoji duze od par godina u vasoj kicmi jer onda sama kicma atrofira jer se drzi na njoj i izaziva sve te probelem koje ste naveli pogotovu u vasim godinama,mislim da ste ne adekvatno leceni i da ste trebali da razmisljate o tome da izvadite tu sipku i onda da odete kod alternativnih lekara koji bi vam pomogli adekvatno u resavanju tog problema,postoji i drugi i efikasniji nacini da se ispravi skolioza od te sipke koju ste dobili...citajte malo u google o skoliozu a za paneziju ne brinite onda ce doci sama po sebi
Re: skolioza i penzija
Mislim da je sada kasno za vađenje šipke, jer je stradala karlica i kukovi ( i artritis radi svoje), zbog nepravilnog položaja i hoda, mene sad intresuje kako u penziju sa 45 godina i 22 god. radnog staža, kada me niko ne shvata ozbiljno. Lečenje je izvodljivo samo kao fizikalna terapija na koju idem ceo život. Stanje se moje može samo održavati ali ne i poboljšati.
Po ovome kako je sada, treba da idem na terapije i vežbanje još 10 godina a ni onda neće biti ništa bolja situacija nego što je sada, samo ću biti starija i manje pokretna.
Po ovome kako je sada, treba da idem na terapije i vežbanje još 10 godina a ni onda neće biti ništa bolja situacija nego što je sada, samo ću biti starija i manje pokretna.