Dete od 5 godina ima jaku alergijsku reakciju na ujed komarca od rodjenja, ekceme...mada je ekcem minimalan u poslednje vreme. Ali za ujede namamo adekvatnu terapiju, osim sto su ga pedijatri stalno kljukali antibiotikom i oralno i na mesto uboda...stvori se veliki plik pun limfe, ili plik kao sastavljen od malih plikica. U pocetku ima veliki otok, kad je bio manji i temperaturu. Manje vise sa jednom biljnom kremem drzimo pod kontrolom i uglavnom prodje bez antibiotika i infekcije...ali evo sad na ruci ima plik precnika oko 2 cm i visine 1 cm i ne znam sta da radimo pun je limfe, nema gnoja, plasim se da ne pukne pa da se ne inficira,,....da li da ga vodim kod lekara, da ga puknu pa da mu previju. Uzasno ga i svrbi, muci se jadnicak. Muka mi je vise da objasnjavam doktorima sta mu je to kada me skepticno gledaju kad kazem da je od ujeda...i nemaju pojima,,,kako da lece, a nismo u svom gradu...
ako neko moze da nam pomogne sa nekim savetom unapred zahvalni, volela bi da bar imamo neku smernicu, kako da reagujemo kad dodje do ovako velike reakcije, dal da odma idemo kod lekara...
Jaka reakcija na ujed komarca!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai