Pozdrav.
Imam jako veliki problem vec godinama, a koji je juce dozivio svoj vrhunac. Radi se o pojavi ojelina, tj. opeklina u predjelu prepona. Zadnjih nekoliko dana sam dosta hodao po gradu i rane nisu uspjele da zacjele tako da sam krenuo sa povredama na put. Znaci, juce smo krenuli biciklima na planinu (oko 140km ukupnog puta). Ja sam vec poslije 40 km morao odustati jer je bol bila neizdrziva, opekline su se povecale i rane su se skoro otvorile. Okupao sam se u lokalnom potoku da skinem so i znoj sa tijela, obukao novi ves i primjenio puder lokalno, ali vec poslije nekoliko minuta sve je bilo mokro na meni i kao da nista nisam ni radio.
Krenuli smo nazad a ja nisam vise mogao da sjedim od bolova, nego sam cijelim putem stojeci vozio.
Da li ima neko slicnih problema i je li moguce ovo trajno rijesiti. Ovo mi se desava vec niz godina i ocekivao sam da ce ta koza s vremenom ojacati, ali sve je gore i gore.
Hvala mnogo
Opekline u preponama zbog trenja i znojenja
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 25, 2008 12:48 am
Re: Opekline u preponama zbog trenja i znojenja
Apsolutno iste simptome sam imao krajem Jula `10. Pre odlaska na godisnji odmor.
Doktorka mi je prepisala Sinoderm mast 2X dnevno kao i obloge ili pranje 3% rastvorom Borne kiseline,
za koju sam tad prvi put i cuo. Ima je po apotekama vec razblazena.
Higijena samo Bebi sapunom ali ne prvih dana po obolelom mestu.
Simtomi su mi se povukli posle tri-cetri dana a posle 7-8 dana, potpuno nestali.
Pozdrav.

Doktorka mi je prepisala Sinoderm mast 2X dnevno kao i obloge ili pranje 3% rastvorom Borne kiseline,
za koju sam tad prvi put i cuo. Ima je po apotekama vec razblazena.
Higijena samo Bebi sapunom ali ne prvih dana po obolelom mestu.
Simtomi su mi se povukli posle tri-cetri dana a posle 7-8 dana, potpuno nestali.

Pozdrav.

-
- Novi član
Hvala ti puno 
Onda necu ni da idem kod ljekara bespotrebno, vjerovatno ce mi reci isto to. Meni je trebalo 7 dana da zarastu ove rane, bilo se inficiralo, stvarno je bilo uzasno.
Da li je doktorica rekla sta za donji ves? Kakav donji ves da se nosi - pamucni, vjerovatno uski da prijanja uz nogu? Problem je sto se ja mnogo znojim tako da kad god obucem suv ves ubrzo je mokar i taj znoj je ono sto najvise nagriza kozu.

Onda necu ni da idem kod ljekara bespotrebno, vjerovatno ce mi reci isto to. Meni je trebalo 7 dana da zarastu ove rane, bilo se inficiralo, stvarno je bilo uzasno.
Da li je doktorica rekla sta za donji ves? Kakav donji ves da se nosi - pamucni, vjerovatno uski da prijanja uz nogu? Problem je sto se ja mnogo znojim tako da kad god obucem suv ves ubrzo je mokar i taj znoj je ono sto najvise nagriza kozu.
Last December napisao:Hvala ti puno
Mozda je bolje ipak otici kod lekara makar ti isto prepisala, cisto da budes siguran.

Nesto sam zaboravio da kazem,
elem, da sam ja vec ranije isao kod lekara zbog istih simptoma,
ali jedna druga doktorka je pomislila da je gljivicni problem, tako da mi je dala nesto protiv gljivicne infekcije;
sto sam odmah primetio da mi skodi i prestao to da koristim, i odmah otisao ponovo.
Naravno kako to biva, druga lekarka se cudila da je ova prva tako omanula!!

Sto se tice vesa bas naprotiv, ne nista usko uz telo vec sasvim suprotno,
bokserice ali starog tipa one koje su siroke i prozracne. Naravno pamuk.
Pozdrav!

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 03, 2010 10:10 pm
Isti problem imam godinama, kao i dosta ljudi u mojoj okolini. Jednostavno ti je koza osetljiva i to je tako. Posle eksperimentisanja sa raznim kremama dosao sam do dobitne formule. Mesto koje se ojelo prvo operses sapunom, obrises, namazis HIDROCIKLIN (zute boje mast) i preko toga dosta pudera, da ne osecas bol prilikom trenja. Ves obavezno pamucni, bokserice. Ja ovo uradim pred spavanje i ujutru sve ok, bas ako je ojed strasan, ujutru ponovis sve i garantovano prolazi. Mada meni se retko desava, obicno se preko noci sve fino povuce. Probaj ovo, mislim da ces se pozitivno iznenaditi 

-
- Novi član
Hvala na odgovorima. Sto se tice Sinoderma, on je kortikosteroid i izgleda da ima antibiotsko dejstvo pa bih izbjegavao njegovu upotrebu osim ako dodje do infekcije, sto se meni desilo poslednji put. Za hidrociklin ne znam, ali nisam siguran ali u svakom slucaju mora se nesto preduzeti. Moj je najveci problem to nenormalno znojenje u preponama. Izadjem suv iz kuce i na ovim temperaturama sam za 10min potpuno mokar, bukvalno curi iz mene. Donji ves potpuno natopljen. To mora da je poremecaj sa znojnim zlijezdama, znam da se posljednjih godina pojacano znojim. Ali stvarno je smjesno kada sjednem negdje a ispod mene ostane mokra fleka, a takva ista i na kratkim hlacama
, pomislim da si kupim pelene