Ligamenti kolena i stopalo

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
Gorance92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 09, 2010 5:21 am

Ligamenti kolena i stopalo

Post od Gorance92 »

Pre nesto vise od dve nedelje na fudbalu sam pretrpeo udarac sa spoljasnje strane kolena. Osetio sam kako se casica pomera na stranu i vraca na mesto, ali bez ikakvog zvuka. Odsepao sam na klupu i tako sedeo nekih dvadest minuta nadajuci se da bol proci, a uz to sam savijao nogu napred nazad. Ali kad sam pokusao da ustanem i da hodam, koleno je postalo nestabilno i video sam da je vrag odneo salu. U bolnici sam isao na rentgen, a potom je ortoped cackao i savijao to koleno rekavsi na kraju da su pukli medijalni kolatelarni ligamenti. Stavljena mi je gipsana longeta uz savet da nogu drzim podignutu, da je ledim i da strogo mirujem. Na kontroli posle nedelju dana kada otok nije spao, doktor je jos jednom ponovio ona savijanja i cimanja noge i na kraju ostavio longetu za jos jednu nedelju. Na drugoj kontroli se videlo da je otok neznatno spao ali su ipak ovoga puta stavili zatvoren gips. Problem koji mene muci nisu bolovi jer ih uopste nemam, tek uz neki jaci pritisak ili trzaj vec to sto od pocetka nosenja longete, a potom i gipsa stopalo na povredjenoj nozi posle nekih 5 minuta u uspravnom polozaju zatamni i poplavi, ali i prste i stopalo mogu normalno da mrdam i pomeram. Da li je ovo ozbiljno i u cemu je stvar? I da li za ovo vreme dok nosim gips smem da se krecem napolju i po kuci sa stakama?
Gorance92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 09, 2010 5:21 am

Re: Ligamenti kolena i stopalo

Post od Gorance92 »

Da li ima neko odgovor, molim vas? Unapred zahvaljujem.
Sanja95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 06, 2010 5:12 pm

Re: Ligamenti kolena i stopalo

Post od Sanja95 »

Eeee...ja msm da mozes da hodas...ja sam pre mesec dana nosila gips jer mi je 2 puta iskakalo koleno tj casica kolena...i hirurg ortoped mi je rekao da mogu da se oslanjam na nogu....i ja sam celo vreme hodala dok mi je noga bila u gipsu...a taj doktor je Aleksandar Moljevic...veoma poznad ortoped hirurg tako da mu verujem na rec :)
Odgovori