Opet bolovi u ramenima

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
tatijana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 9:06 pm

Opet bolovi u ramenima

Post od tatijana »

Molim dr.Ivicu za savet :Moram da se ponovim, sada doduse malo preciznije zato sto silne terapije(laseri, magneti, ultrazvuk, shockvawe...) i vezbe nisu dali neke vidnije rezultate. Da li postoji jos nesto sto bi mi prijalo ili sta sam propustila? Evo ukratko o cemu se radi:

Vec duzi niz godina imam probleme sa trncima, narocito leve strane tela, ali nekad i nogu, glave..Inace imam 49 godina. Problemi su izrazeni prilikom spavanja, ili duzeg sedenja.Od decembra meseca su se javili i bolovi u oba ramena. Radjene su mi terapije za vratni deo kicme: laser, ultrazvuk, magneti...a potom i shockwave. Nisam osetila poboljsanje. Trenutno radim vezbe po savetu fizijatra. od snimaka imam odradjen ultrazvuk ramena:obostrano zadebljali tetivni pripoji suprapsinatusa bez kalcificiranja. Desno kalcifikacije pripoja duge glave bicepsa i dela pektoralisa. Zatim ro cervikalnog dela kicme i ro grafija kalvikule ramena i skapule:M47 spondylosis i rtg pregled vertebra cervicalisUr carthrosis spondylosis cervicalis i Rtg oba ramena pojasa: Perithendinitis humeroscapularis lat.sin.incip.Pre par godina je radjena i MR glave i tu je kako kazu sve u redu. Sto se EMG nalaza, nije vidjena znacajna promena:N tibialis deformisanog izgleda, snizene motorne brzine provodjenja. Nalaz ukazuje na hronicnu radikulopatiju C6 levo i L5 levo umereno teskog stepena uz koincidentalan nalaz kompresije nerva u tarzalnom kanalu.Sto se tice nalaza na ekstrakranijalnim arterijama, on je uredan.Bolovi u ramenima su prilikom lezanja stvarno jaki, ali me vise brine povremeno trnjenje. Da li je moguce preuzeti jos nesto sem vezbi?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Opet bolovi u ramenima

Post od terapeut »

Posto ste pitanje uputili direktno dr Ivici,ne bih se mesala u delokrug rada lekara,ali moram da Vam skrenem paznju da fizijatri ne "pokazuju" vezbe(ukoliko nisam pogresno razumela Vas post).
Iskljucivu nadleznost i znanje u odredjivanju programa za resavanje vasih problema ima samo fizioterapeut,a na osnovu vaseg nalaza ja bih Vam dala vezbe kroz posturalnu korekciju,mobilizacije po Mulligan-u i kineziotejping.Pozdrav
tatijana
Aktivan član
Aktivan član

Post od tatijana »

Hvala na odgovoru. Vezbe mi i jeste odredio visi fizioterapeut i njih radim oko jedan sat dnevno. Ovo drugo mi nije savetovao, ali bih rado probala bilo sta sto bi me oslobodilo bolova, a da nisu medikamenti.
tatijana
Aktivan član
Aktivan član

Post od tatijana »

Da li Dr. Ivica ima vremena da mozda pogleda post? Bila bih zahvalna.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

probaj cesce na termalni bazen ako imas blizu ako vec ne mozes u banju dvadesetak dana
tatijana
Aktivan član
Aktivan član

Post od tatijana »

Hvala ti Vaso. Da li znas za neku dobru banju, a da nije predaleko od Beograda?
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

pobogu pa zar to ne mozes na netu videti---ili je lakse da neko nadje--hehehe
a i reklama na sve strane
tatijana
Aktivan član
Aktivan član

Post od tatijana »

Naravno da znam za neke banje, ali sam mislila da imas nekog iskustva kada vec savetujes.Sorry!
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Sto se mene tice ..meni odgovara najvise banja gde je temperatura vode kao tempreatura tela jer osim reumatskih tegoba imam problema i sa prostatom i bruhom pa moram dobro da vodim racuna-nesto ne trpi hladno nesto ne trpi toplo pa zlatna sredina..
Znaci procitaj sve o banjama pa odluci koja bi ti najvise odgovarala i vazno je da nemas srcanih problema isl.
O svemu se mora voditi racuna jer retko ko ima samo jedan problem.
SRECNOOO
tatijana
Aktivan član
Aktivan član

Post od tatijana »

Hvala, takodje.
Odgovori