Lumboishialgia 1.dex ??

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
bokijanko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 29, 2006 12:55 pm

Lumboishialgia 1.dex ??

Post od bokijanko »

Postovani,
Imam 40 godina.Imam bolove u donjem delu kicme.Uradio sam RDG LS kicme na kome je radiolog video:"Antalgican polozaj Ldela kicmenog stuba sa spondiloticnim promenama antekorporalno.Suzen je i.v prostor L5/S1".
Neuropsihijatar je dao dijagnozu:Lumboishialgia 1.dex
Posle primljene terapije:amp.Movalis+B6 x5 i amp.Diprophos na 15 danax(trebam da primim jos dve) se osecam bolje ali i dalje osecam nelagodne bolove,narocito posle sedenja ili dok sedim.Potrebno mi je vreme dok ustanem i prohodam bez bola.Dosta se znojim(dok spavam)..Nista nije isto kao pre 15-ak dana,kada sam bio zdrav,igrao basket,hodao normalno!!!
Koliko traje oporavak i da li bi trebalo da uradim skener ili magn.rezonancu jer se pribojavam da nije mozda Diskus,sto se na klasicnom rentgenu teze vidi ?Da li ove dijagnoze idu u tom pravcu?
Hvala
Odgovori