Iritacija koze na stomaku

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
mr.d
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 5:11 pm

Iritacija koze na stomaku

Post od mr.d »

Pre dva-tri meseca (sad se vise ni ne secam tacno) pojavila mi se iritacija na kozi stomaka, ispod pupka. Tog dana sam radio oko kuce ceo dan, bio sam jako znojav i prasnjav pa sam predpostavio da je od toga. Par puta, kad se setim sam namazao gentamicinom ali nisam previse paznje obracao jer se samo povuklo za par dana.

I sad mi se opet pojavilo, malo intenzivnije. Izgleda kao puno malih bubuljica, crveno je i svrbi. Neke su samo crvene a neke izgledaju kao da imaju zagnojen vrh.
Nemam pojma od cega je, probao sam puder, daktanol (ne znam zasto, to mi je bilo pri ruci), promenio sma nekoliko sapuna, izbacio gel za tusiranje i promenio prasak za ves... slaba vajda. Cini mi se da je malo pocelo da se siri.

Evo par slika, malo su mutne ali se vidi odprilike o cemu se radi. I izvinjavam se na dlakavosti. :lol:

http://img34.imageshack.us/img34/2752/image000cw.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/8471/image001wk.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/4193/image002eq.jpg
mr.d
Novi član
Novi član

Re: Iritacija koze na stomaku

Post od mr.d »

Anyone...?Slika
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Moze biti infekcija, shuga, kontaktni ili alergijski dermatitis...teshko je reci na osnovu slike, posebno shto se ne vidi dobro od kosmatog dela!

Potrebno je da pogleda dermatolog da se zna shta je tachno u pitanju!

Kada se tachno pojavilo? Koliko dugo traje?
Da li svrbi? Kada najvishe u toku dana?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
mr.d
Novi član
Novi član

Post od mr.d »

Mislim da nije suga, gledao sam slike po netu, prilicno sam siguran da je neki oblik dermatitisa.
A i niko oko mene nema nista slicno pa sam siguran da nije zarazno.

Pojavilo se pre dva meseca, tada je trajalo 5-6 dana i povuklo se. Ponovlo se pojavilo pre nekih 10ak dana i ne pokazuje znake povlacenja.
Svrbi najvise krajem dana, uvece.

Nema rasirenog crvenila po kozi vec je u pitanju puno bubuljica. Neke su malo zagnojene na vrhu. Trudim se da ih ne diram. Koristim jako blag sapun i izbacio sam gel za tusiranje posto sam provalio da me to jos vise iziritira.

Znam da moram kod dermatologa ali sad bas nemam vremena ni da zivim normalno, trenutno sam u promeni posla i bitan mi je svaki minut vremena. Mislio sam da uzmem sutra didermal pa da vidim, treba mi nesto sto bi mi pomoglo makar na 15ak dana... posle toga cu kod dermatologa obavezno. Gde sad da me snadje... uvece kad uzmem da radim za kompom, hocu da poludim koliko me svrbi. Slika
Odgovori