Molim tumačenje rezultata labaratoriskih?!?

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
SRDJANM7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 10:45 pm

Molim tumačenje rezultata labaratoriskih?!?

Post od SRDJANM7 »

stigli su mi danas rezultati pa bih molio ako ima neko strucan da protumači!

sedimentacija eritrocita 1/3
Glukoza 5,38 (4-6,4)
Urin R gustina 1016 kisela 5-6 leukocita i sluz
S-bilirubin ukupni 12,96 (3,42-20,52)
S-bilirubin dir 6,23 (<6,8)
Alt-GPT (S) 86 (<40) piše dvaput radjeno
Alt-GOT (S) 34 (<40) piše dvaput radjeno
Trigleciridi 3,62 (<1,7)
S-p-Holesterol ukupni 5,10 (<5,0)
P-Fibrinogen 2,42 (2-4)
S-Kreatini 92 (44-100)
P/S Urea 4,9 ( 1,7-8,3)

molio bih objašnjenje

hvala unapred
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: Molim tumačenje rezultata labaratoriskih?!?

Post od dr ivica »

Ostecenje jetre (ALT i AST) i povisena masnoca (trigliceridi). Potreban je UZ jetre, dijeta...

Sve najbolje,
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
SRDJANM7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 10:45 pm

Post od SRDJANM7 »

hvala doktore još jedno pitanje iamo sam godinama koksaki miokarditis i nenormalno teško mi je pao nekoliko godina sam bio bukvalno obaljen u krevet i pio sve moguće lekove,vitamine posle toga sam radio pregled srca i to mi se očistilo posle dugog vremena,ali od tada mi je sve krenulo naopako i problemi sa želudcom i preterano znojenje generalna hiperhidroza veoma jaka(leden znoj) upravo ovo pitanje zbog jetre i ovih rezultata pitam jer mi je od tada stalno povećan ALT i AST !!? Što je najgore osećam jak umor kao hroničan i mučninu u jakom intezitetu po ceo dan da li je moguće oštećenje jetre od strane virusa i ovi uzroci umora itd?

Taj umor i iscrljenost sam osećao tokom godina miokarditisa što je nešto što ga prati ali već sada mi nije jasno a bio sam i više nego hiperaktivan!?

I da pošto alkohol i gazirano ne pijem godinama hranim se zdravo lako bez masti kafu ne pijem ljubitelj sam čajeva i uživam u njima tako da odbacite ove predpostavke vezane za povećanje,i dali je pokazatelj alkohol koji sam za ovih nekoliko godina dvaput popio po čašu i posle toga odmah mi se nenormalno sloši i obavezno povratim izlazi mi crvenilo po koži itd?! Molim sve odgovore ako nije problem Dr.Ivice

Hvala
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

lezija jetre mogla je da nastane i zbog koksakija. Malaksalost tu, na zalost, nije neocekivana. Alkohol svakako nemojte da koristite. Je li ukupna kolicina proteina u krvi uredna? Kakvi su albumini?

Posle pojedinih virusnih infekcija (a ponekad i spontano) javlja se ono sto Amerikanci poznaju i priznaju kao sindrim hronicnog zamora (chronic fatigue sindrome, http://en.wikipedia.org/wiki/Post-viral ... e_syndrome )

Lecenje je mahom dugo, ali uglavnom uspesno. Bitno je zastiti i psihu, da se ne razvije seundarna depresija.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori