stigli su mi danas rezultati pa bih molio ako ima neko strucan da protumači!
sedimentacija eritrocita 1/3
Glukoza 5,38 (4-6,4)
Urin R gustina 1016 kisela 5-6 leukocita i sluz
S-bilirubin ukupni 12,96 (3,42-20,52)
S-bilirubin dir 6,23 (<6,8)
Alt-GPT (S) 86 (<40) piše dvaput radjeno
Alt-GOT (S) 34 (<40) piše dvaput radjeno
Trigleciridi 3,62 (<1,7)
S-p-Holesterol ukupni 5,10 (<5,0)
P-Fibrinogen 2,42 (2-4)
S-Kreatini 92 (44-100)
P/S Urea 4,9 ( 1,7-8,3)
molio bih objašnjenje
hvala unapred
Molim tumačenje rezultata labaratoriskih?!?
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: Molim tumačenje rezultata labaratoriskih?!?
Ostecenje jetre (ALT i AST) i povisena masnoca (trigliceridi). Potreban je UZ jetre, dijeta...
Sve najbolje,
Sve najbolje,
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
hvala doktore još jedno pitanje iamo sam godinama koksaki miokarditis i nenormalno teško mi je pao nekoliko godina sam bio bukvalno obaljen u krevet i pio sve moguće lekove,vitamine posle toga sam radio pregled srca i to mi se očistilo posle dugog vremena,ali od tada mi je sve krenulo naopako i problemi sa želudcom i preterano znojenje generalna hiperhidroza veoma jaka(leden znoj) upravo ovo pitanje zbog jetre i ovih rezultata pitam jer mi je od tada stalno povećan ALT i AST !!? Što je najgore osećam jak umor kao hroničan i mučninu u jakom intezitetu po ceo dan da li je moguće oštećenje jetre od strane virusa i ovi uzroci umora itd?
Taj umor i iscrljenost sam osećao tokom godina miokarditisa što je nešto što ga prati ali već sada mi nije jasno a bio sam i više nego hiperaktivan!?
I da pošto alkohol i gazirano ne pijem godinama hranim se zdravo lako bez masti kafu ne pijem ljubitelj sam čajeva i uživam u njima tako da odbacite ove predpostavke vezane za povećanje,i dali je pokazatelj alkohol koji sam za ovih nekoliko godina dvaput popio po čašu i posle toga odmah mi se nenormalno sloši i obavezno povratim izlazi mi crvenilo po koži itd?! Molim sve odgovore ako nije problem Dr.Ivice
Hvala
Taj umor i iscrljenost sam osećao tokom godina miokarditisa što je nešto što ga prati ali već sada mi nije jasno a bio sam i više nego hiperaktivan!?
I da pošto alkohol i gazirano ne pijem godinama hranim se zdravo lako bez masti kafu ne pijem ljubitelj sam čajeva i uživam u njima tako da odbacite ove predpostavke vezane za povećanje,i dali je pokazatelj alkohol koji sam za ovih nekoliko godina dvaput popio po čašu i posle toga odmah mi se nenormalno sloši i obavezno povratim izlazi mi crvenilo po koži itd?! Molim sve odgovore ako nije problem Dr.Ivice
Hvala
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
lezija jetre mogla je da nastane i zbog koksakija. Malaksalost tu, na zalost, nije neocekivana. Alkohol svakako nemojte da koristite. Je li ukupna kolicina proteina u krvi uredna? Kakvi su albumini?
Posle pojedinih virusnih infekcija (a ponekad i spontano) javlja se ono sto Amerikanci poznaju i priznaju kao sindrim hronicnog zamora (chronic fatigue sindrome, http://en.wikipedia.org/wiki/Post-viral ... e_syndrome )
Lecenje je mahom dugo, ali uglavnom uspesno. Bitno je zastiti i psihu, da se ne razvije seundarna depresija.
Sve najbolje!
Posle pojedinih virusnih infekcija (a ponekad i spontano) javlja se ono sto Amerikanci poznaju i priznaju kao sindrim hronicnog zamora (chronic fatigue sindrome, http://en.wikipedia.org/wiki/Post-viral ... e_syndrome )
Lecenje je mahom dugo, ali uglavnom uspesno. Bitno je zastiti i psihu, da se ne razvije seundarna depresija.
Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine