FIBRINOGEN

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
annaanna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 04, 2009 8:04 pm

FIBRINOGEN

Post od annaanna »

Da li neko zna koliko dana treba da se ne konzumiraju cigarete da bi analiza na fibrinogen bila negativna ?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: FIBRINOGEN

Post od dr ivica »

A ko Vam je rekao da to ima ikakve veze jednos a drugim?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
annaanna
Novi član
Novi član

Post od annaanna »

Buduci da se lecim od steriliteta, cigarete sam ostavila pre nekih mesec dana, ali sam poslednje nedelje opet pocela da pusim 5 cigareta dnevno, a doktorka mi je dala da radim krvnu sliku gde sam videla da pise fibrinogen s pusaci, pa sam ja povezala da to ima veze sa tim :( , sve u svemu rezultat na fibrinogen mi je 4.5, a referentne vrednosti su od 2-4. Sta je zapravo taj fibrinogen? Unapred zahvalna :)
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Fibrinogen je glikoprotein, stvara ga jetra, pod dejstvom trombina fibrinogen se pretvara u fibrin u procesu koagulacije tokom zgrušavanja krvi. Smatra se da je povisen kod ubrzanog raspada tkiva, pre svega misicnog tkiva, sto ga cini indikatorom upala i reumatizma. Nije tacno da pusaci obavezno imaju povisen fibrinogen, inace bi tako mogli da "lovimo" decu da li su propusila ili ne :)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
annaanna
Novi član
Novi član

Post od annaanna »

Hvala na odgovoru puno :)
Odgovori