UTRNULI PRSTI NA NOZI MOLIM ODGOVOR?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
UTRNULI PRSTI NA NOZI MOLIM ODGOVOR?
Evo prvi put mi se dešava inače imam lošu cirkulaciju i ruke i noge su mi stalno hladne ali već dve nedelje mi je palac i prst pored utrnuli i hladni možda 20% osećam na pritisak,ovih 4-5 dana počeli su sevajući bolovi i osećam pritisak u njima kao da će prsnuti a utrnuli su, inače imam 30 god pa me interesuje dali je imao neko slično iskustvo i šta može biti??Hvala
Re: UTRNULI PRSTI NA NOZI MOLIM ODGOVOR?
Smesta idite kod lekara da ne biste ostali bez dela stopala!
Morao bi da Vas pogleda vaskularni hirurg.
Morao bi da Vas pogleda vaskularni hirurg.
sada ste me opasno uplašili,dali nešto pretpostavljte i znate i dali postoje još neki propratni simptomi pitajte ja ću vam reći koje probleme imam i da li je moguće trnjenje od kičme ili slučajnog udarca?
Pa i jeste mi bila namera da Vas uplašim i nateram da odmah odete kod lekara!
Nervi daju trnjenje, ali loša cirkulacija daje hladnoću. Kad je ovako lokalizovana kao što Vi opisujete, jedna od arterija koje ishranjuju stopalo je ozbiljno oštećena. Oštećenje može da bude u vidu začepljenja, suženja ili kao posledica neke upale ili autoimune bolesti, a postoji i još niz mogućih uzroka. Svakako-ništa bez pregleda, odgovarajućih analiza i snimanja.
Ako čekate dovoljno dugo, može da se razvije gangrena i onda je jedini spas-amputacija izmrlog dela! Hoćete li još da čekate?!
Nervi daju trnjenje, ali loša cirkulacija daje hladnoću. Kad je ovako lokalizovana kao što Vi opisujete, jedna od arterija koje ishranjuju stopalo je ozbiljno oštećena. Oštećenje može da bude u vidu začepljenja, suženja ili kao posledica neke upale ili autoimune bolesti, a postoji i još niz mogućih uzroka. Svakako-ništa bez pregleda, odgovarajućih analiza i snimanja.
Ako čekate dovoljno dugo, može da se razvije gangrena i onda je jedini spas-amputacija izmrlog dela! Hoćete li još da čekate?!