Bio sam kod urologa zbog pomenutog problema i njegova dijagnoza glasi
Unutrašnji list prepucijuma u hr. upalnim promenama i glans penisa nešto hiperemicniji
Što se same upale tiče,to su kao bele linije i tačkice koje su grube na dodir a povremeno kao da se povuku i najizraženije su ujutro.
Bris bakteriološki i na gljivice je uredan.
Od terapije sam dobio Canesten mast.
Nije da nešto dugo mažem i naravno nema nikakavih promena na bolje pa bih vas zamolio za neki savet. Da li treba da posetim dermatologa i ako neko može da preporuči nekog u NS?
Upala prepucijuma
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Upala prepucijuma
Nisam lekar, ali mi opis liči na Lichen Sclerosus ili Balanitis Xerotica Obliterans. Još jednom kažem samo mi liči, ne kažem da je to.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Upala prepucijuma
Nema rech i o ove dve dijagnoze!
Jednostavno ste bili malo nemarni prema sebi i sada morate da to placate!
Hronichne upale su dosadne i gadne i jedini nachin je da vodite rachuna o imunom sistemu, da nosite pamuchni ves, redovno odrzavate higijenu, izbegavate gelove za tushiranje, koristite neutralan sapun, odnose obavezno za kondomom i nikako u fazi kada je upala aktivna i sam organ bolan. Cigare u smece, alkohol u smece, unos secera smanjite.
Bele tachke koje pominjete mogu biti i Tisonove zlezde, pisali smo o tome mnogo puta, bez potrebe se svi paniche oko toga, to je fizioloshka normalna pojava, a ne patologija!
Kod dermatologa naravno uvek mozete da odete i rpeporuchuje se da idete na redovne preglede i briseve posebno ako je vec sada ustanovljeno da imate hronichne upale! Canesten ste dobili zbog gljivica, verovatno lekar sumnja na to iako je nalaz u trenutku uzimanja pokazao negativno.
Jednostavno ste bili malo nemarni prema sebi i sada morate da to placate!
Hronichne upale su dosadne i gadne i jedini nachin je da vodite rachuna o imunom sistemu, da nosite pamuchni ves, redovno odrzavate higijenu, izbegavate gelove za tushiranje, koristite neutralan sapun, odnose obavezno za kondomom i nikako u fazi kada je upala aktivna i sam organ bolan. Cigare u smece, alkohol u smece, unos secera smanjite.
Bele tachke koje pominjete mogu biti i Tisonove zlezde, pisali smo o tome mnogo puta, bez potrebe se svi paniche oko toga, to je fizioloshka normalna pojava, a ne patologija!
Kod dermatologa naravno uvek mozete da odete i rpeporuchuje se da idete na redovne preglede i briseve posebno ako je vec sada ustanovljeno da imate hronichne upale! Canesten ste dobili zbog gljivica, verovatno lekar sumnja na to iako je nalaz u trenutku uzimanja pokazao negativno.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.