Upala prepucijuma

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Leo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 9:48 pm

Upala prepucijuma

Post od Leo »

Bio sam kod urologa zbog pomenutog problema i njegova dijagnoza glasi
Unutrašnji list prepucijuma u hr. upalnim promenama i glans penisa nešto hiperemicniji
Što se same upale tiče,to su kao bele linije i tačkice koje su grube na dodir a povremeno kao da se povuku i najizraženije su ujutro.
Bris bakteriološki i na gljivice je uredan.
Od terapije sam dobio Canesten mast.

Nije da nešto dugo mažem i naravno nema nikakavih promena na bolje pa bih vas zamolio za neki savet. Da li treba da posetim dermatologa i ako neko može da preporuči nekog u NS?
Tower
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 3:46 am

Re: Upala prepucijuma

Post od Tower »

Nisam lekar, ali mi opis liči na Lichen Sclerosus ili Balanitis Xerotica Obliterans. Još jednom kažem samo mi liči, ne kažem da je to.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Upala prepucijuma

Post od tamaraft »

Nema rech i o ove dve dijagnoze!

Jednostavno ste bili malo nemarni prema sebi i sada morate da to placate!

Hronichne upale su dosadne i gadne i jedini nachin je da vodite rachuna o imunom sistemu, da nosite pamuchni ves, redovno odrzavate higijenu, izbegavate gelove za tushiranje, koristite neutralan sapun, odnose obavezno za kondomom i nikako u fazi kada je upala aktivna i sam organ bolan. Cigare u smece, alkohol u smece, unos secera smanjite.

Bele tachke koje pominjete mogu biti i Tisonove zlezde, pisali smo o tome mnogo puta, bez potrebe se svi paniche oko toga, to je fizioloshka normalna pojava, a ne patologija!

Kod dermatologa naravno uvek mozete da odete i rpeporuchuje se da idete na redovne preglede i briseve posebno ako je vec sada ustanovljeno da imate hronichne upale! Canesten ste dobili zbog gljivica, verovatno lekar sumnja na to iako je nalaz u trenutku uzimanja pokazao negativno.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori