astma u trudnoci

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
marija rasic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 3:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

astma u trudnoci

Post od marija rasic »

trudna sam 6 nedelja,a asmaticar sam od svoje druge godine,interesuje me da li smem da koristim pumpucu ALVESCO,i koliko je ona stetna za bebu?
Korisnikov avatar
vekijeaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 19, 2009 11:26 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vekijeaa »

Evo malo sam tražio po inernetu o ovom problemu.

Pored jednog već poznatog članka više generalnog http://astma.rs/2009/01/trudnoca-i-astma/

našao sam i na ovom sajtu deo o leku i trudnoći.. http://www.netdoctor.co.uk/medicines/100005101.html

E sad ja nisam doktor, da vas savetujem.

Najbolje je da odete što pre kod doktora i da vidite da li možete bez te preventive u neko naredno vreme. možda da vam se smanji doza...?
winieana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 7:49 am

Re: astma u trudnoci

Post od winieana »

molim za pomoc: u 11 nedelji trudnoce sam i astmaticar sam koristim ventolin. poslednjih par dana neprestano me muci kasalj i zapusen nos a moja doktorka mi je rekla : " idi do apoteke pa pitaj njih sta smes da pijes posto oni bolje znaju sastav lekova i pre ce tamo da ti pomognu"?????!!!!!!! naravno morala sam da pitam apotekarku i dala mi je sirup sleza i kamilice i sprej za nos sa rastvorom morske soli, medjutim sve teze disem i pocinjem ventolin da uzimam neki put i na 4-5h jer ne mogu da mucim dete time sto ja ne mogu da disem. molim vas ako neko zna neki drugi lek kojim bih mogla da zamenim ventolin neka mi posalje na [email protected] bicu vam mnogo zahvalna ( alergicna sam na penicilin,andol,midol,aspirin, smeta mi cak i hemomicin samo dovicin smem da pijem). pozdrav i hvala.
Odgovori