bol u donjem dijelu kicme

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
bahra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 22, 2010 1:16 pm

bol u donjem dijelu kicme

Post od bahra »

pozz , imam pitanje za dr vezano za kicmu , naime vec duze vrijeme imam nepodnosljive bolove u donjem dijelu kicme koji su izrazeni najvise u toku noci u lezecem polozaju tako da mi onemogucavaju lezanje pa spavam maltene sjedeci . Da napomenem ja sam 1950-to god i na UZ mi je konstatovana spustena i bokracna besika pa ujutru uocim vecu kolicinu mokrace na ulosku . Moji bolovi sa kicmom su poceli najprije u gornjem dijelu pa su sada presli i na donji dio . Konstatovana i spondiloza . Taj bol se siri i na donji dio stomaka ali ovaj bol u donjiem dijelou kicme je nepodnosljiv . Koji mi vi tip pregleda preporucujete vezan za donji dio kicme dali da radim MR ili je dovoljan samo rtg i koji jos pregled mogu da uradim da bi dobila definitivnu dg da bi mi dali sto djelotvorniju terapiju jer do sad nista nisam dobila od terapija a ovo je vise nepodnosljivo jer sam konstantno na tabletama za bolove i nerijetko poijem i bosaurin jer sam od svega ovog i jako nerovozna . Unaprijed zahvalna , pozz...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: bol u donjem dijelu kicme

Post od tamaraft »

Obratite se sto pre fizijatru, nakon pregleda znacete sta od daljih analiza da uradite. Nemojte se sami lechiti!
Ochigledno se radi o promenama na lumbalnim i sakralnim prshlejnovima.

Nakon pregleda i daljih analiza imacete dijagnozu i dobicete adekvatnu terapiju!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: bol u donjem dijelu kicme

Post od vasa »

verujem da je besika jedan od uzroka za tvoje tegobe-posveti vise paznje i tom problemu.
Odgovori