Pitanje,

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
MiroslavPopovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 15, 2010 12:40 am

Pitanje,

Post od MiroslavPopovic »

imam problem veoma slican nekim ljudima koji su vec pitali za vasu pomoc, ali zelim da budem siguran.
Moji su simptomi:
-bijele naslage iza glavica penisa,
-jak miris tih naslaga,
-tek prije par dana primijetio sitne bijele tackice, slicne bubuljicama ili pak bradavicama (ali su po meni mnogo sitne za ovo drugo), na ivici (zadnjem dijelu) glavica penisa,
-blago crvenilo
-i blag svrab.
Po nekim simptomima se moze manifestovati kandidioza, a po drugim kondilomi.
Koliko su opasni npr. kondilomi u mom slucaju? I da li je mozda u pitanju neka druga infekcija?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Pitanje,

Post od tamaraft »

Svi simptomi ukazuju na gljivichno oboljenje, koje ao se ne lechi moze izazvati itekako probleme, kao i bilo koja seksualno prenosiva bolest, pa i kondilomi!

Knjizicu u ruke, kod lekara na pregled, bris pa kad dobijete dijagnozu dobicete i savete za lechenje!

Do tada izbegavajte proste secere, redovno odrzavajte higijenu, ne meshajte donji ves sa ostatkom garderobe ili sa garderobom ukucana, smanjite pushenje ako ste pushac i naravno seksualni odnos izbegavajte dok se ne saznate sta je konkretno problem!

I nemojte odugovlachiti sa odracanjem lekaru, nemojte biti nemarni prema svojim organima i svom zivotu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
MiroslavPopovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 15, 2010 12:40 am

Post od MiroslavPopovic »

Uh...
Mojoj djevojci je primijecen pojacan beli sekret, zbog kog je jedva uradjen kolposkopski pregled. Nista joj konkretno nije receno, samo da je u pitanju neki virus na koji sumnjaju, i da su joj primijecene neke mozaicne celije ili tako nesto, i promjena na grlicu materice. Prepisali su joj 2 vrste tableta posle kojih mora da lezi mirno 3 sata, i rekli da se javi posle 21 dan koriscenja istih.
Sumnjam na HPV, ali koliko moze biti opasno po nju pretpostavljajuci da se radi o njemu? Da li je, ako je neka ranija faza razvoja tog virusa (posto nije, i jos nema nikakvih tegoba), moguce potpuno iskorijeniti i izlijeciti se od toga? I na kraju, da li i meni ima spasa, ili cu se boriti sa tim virusom godinama? :-?
Hvala Vam sto odvajate vremena za sve nas koji imamo ovakvih problema, i sto ste svima u neku ruku velika podrska na sta treba da se pripremimo...
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Sekret nema nikakve veze sa kondilomima. Da su bili oni u pitanju kod Vaše devojke, ne bi dobila tablete, već bi terapija bila potpuno drugačija.

Kao što reče tamaraft, najverovatnije je kandidijaza kod oboje, ali nema smisla da se devojka izleči, a Vi ne, jer će se nakon prvog odnosa sve ponovo vratiti na staro.

Morate otići kod lekara ili neka barem devojka pita svog ginekologa da i Vama propiše odgovarajuću terapiju. Mada, bris je zakon! :D
zabrinuta88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 20, 2010 12:29 pm

Post od zabrinuta88 »

Upomoc... Imala sam odnos s deckom pre par dana i njemu se posle toga pojavilo crvenilo i male crvene tackice na glavicu penisa.Molim vas,mozete li mi reci koliko je to opasno :cry: ?Unapred hvala
Odgovori