moja ishrana

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Darko_NS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 21, 2007 8:16 pm

moja ishrana

Post od Darko_NS »

sta mislite o navedenoj ishrani, navescu primer tokom jednog prosecnog dana.. pa napisite savete sta ubacititi a sta izbaciti i jelovnika

1. ujutru 0.5l vode na prazan stomak
2. dorucak voce (uglavnom 2 jabuke i par brusnica)
3. sat vremena posle dorucka, zeleni caj sa medom
4. rucak (meso, riba, ili povrce)
5. pre vecere 0.5l vode
6 vecera (integralni tost, sok od paradajza, mladi sir ili sojina pasteta, cesanj belog luka)
7. pred spavanje sok od cedjene narandze, grejpa i kivija ili ako sam gladan malo plazme sa mlekom bez laktoze

uz koristim dodatke kao sto su omega 3 kapsule, maslinovo ulje, psenicne klice, orasasti plodovi, kakao, od skoro
sam poceo da koristim i alge, meljem ih u mlinu za kafu...

ima li neko neki predlog sta korigovati?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: moja ishrana

Post od drbgd »

vodu treba piti kada osetimo refleks zedji! ukoliko pijete malo vode, onda kada ste zedni popijte vecu kolicinu.
sok od narandze je obicno prvi napirak.
"obrnite" veceru i dorucak - sir mozete slobodno uzimati i "pravi". vecera treba da bude najkasnije do 19h a posle toga nista u usta.
voda se nikada ne pije pre obroka na silu - razblazavate zeludacnu kiselinu koja onda ne vrsi svoju funkciju.
mleko bez laktoze nema nikakvog razloga da pijete osim ako nemate dokazanu intoleranciju na laktozu!
Darko_NS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 21, 2007 8:16 pm

Re: moja ishrana

Post od Darko_NS »

prija mi da pijem vece kolicine tecnosti, koliko sam ja razumeo citajuci neke nutricioniste
da je najpametnije piti tecnost pre jela, i sacekati 15 minuta i onda jesti, jer ako se pije
tokom i posle jela, onda se kvare zeludacne kiseline??
Odgovori