Zglobna tesnost

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Zglobna tesnost

Post od girl_from_nowhere »

Moj problem je sledeci:pre oko 2-3 meseca na zglobu sake sam primetila izraslinu precnika oko 2cm.Doktorku pedijatra(imam 19 godina) sam pitala sta je to i rekla je da je to zglobna tecnost i da to nije nista, da moze da se operise a i ne mora.Mene to boli kad pomeram saku ali nije nista neizdrzivo.Zanima me da li stanje moze da se pogorsa i sta je pametnije-operisati ili ne?Hvala unapred
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Najverovatnije je nakupina zglobne tecnosti koja se nakupila usled prevelikog naprezanja. Ukoliko raste i ukoliko pravi tegobe, moze da se operise. Kod vecine ljudi se povuce ako se malo miruje
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Ja mirujem vec 2 do 3 meseca od kako mi se to pojavilo, ali se uopste ne povlaci. Znam da se moze operisati, ali me zanima da li treba da se operise jer ne prolazi iako ja mirujem???
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ako se ne povlaci i pored mirovanja, mozda bi ipak bilo pametno da se ukloni. Cim se ne povlaci i pored mirovanja, izgleda da nije problem samo u preopterecenju. Ne mislim da je bilo sta opasno, ali vremenom, ako nastavi da raste, moze da pocne da pritiska na nerve i da pravi probleme, a verovatno su vec i misici podlaktice usled mirovanja dosta oslabili.
Odgovori