Nedoumica

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Nedoumica

Post od Marijaft »

Dakle, u velikoj sam nedoumici...
Moja mala je prve zubice dobila u tri ipo meseca. E sad za fluorogal znam da s edaje bebama od sest meseci. Shodno tome kada je napunila sesti, pitali smo naseg lekara da li da pocnemo da joj dajemo isti, medjutim ona je rekla da ne jer to se po novom izbacuje i nedaje se vise. Smatraju ga stetnim. Medjutim, deciji stomatolog koji je bio prisutan se pobunio, iako se po novom fluorogal zaista izbacuje iz upotrebe. Ja se samo bojim za njen kvalitet zuba posto joj po savetu pedijatra ipak ne dajem fluorogal....
Sta je pametno uraditi, da li ga ipak davati ili ga ne davati?
I da li ce imati neke posledice ne uzimanje fluorogala?
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Re: Nedoumica

Post od isidora »

nama niko nije pominjao da to treba da dajemo. ni za mladju devojcicu koja sad ima 6 nismo to uzimali kad je bila beba.

i ima odlicne zubice, za sada. jos ni jedan pokvaren, i jos svi na broju.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

ok, znaci d ane brinem.
Hvala. :wink:
zaza-ns
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 14, 2010 2:46 pm

Post od zaza-ns »

ako brines istrazi malo po netu o flurogalu...nama je profesor rekao nikako a kad sam istrazila zasto nikako :o sokirala sam se. moji klinci imaju super zubice a nisam im davala.
pozdav :wink:
Odgovori