Operacija krajnika

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
VIOLETA-23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 14, 2008 8:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Operacija krajnika

Post od VIOLETA-23 »

Moze li mi
neko objasniti dali se moze izvrsiti operacija krajnika ako je grlo upaljeno a svi su brisevi negativni
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

a od chega je onda upaljeno ako su svi brisevi ok?
Alergija??
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
VIOLETA-23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 14, 2008 8:48 pm
Kontakt:

Operacija krajnika

Post od VIOLETA-23 »

Imam post nazalno slivanje iz sinusa a sinusi su u redu i alergoloski nalazi su u redu
vladov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 11:39 pm

Post od vladov »

Imam slican problem....Krajnici skoro potpuno atrofirali, a u grlu imam na jednoj strani malo vecu izraslinu ( kazu dio krajnika ) a na drugoj stoji bijela gnjojna tackica i tako vec 3-4 mjeseca....Radio briseve i svi negativni...Analiza krvi kaze sve ok osim sto su limfociti blago poviseni....Jedan specijalista kaze da vadim a drugi kaze da ne diram osim ako ne budem imao 3-4 upale godisnje....I u principu nemam problema sa grlom osim ako pocnem da intenzivnije treniram tad imam osjecaj da mi padne imuno sistem i odmah osjetim bol u grlo i crvenilo.....
estya
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 29, 2007 1:46 pm

Post od estya »

joj, ja sam se sa istim somptomima muchila godinama! onda su pocheli gnojni chepici po krajnicima, koje sam sama vadila (imam kandidu u crevima godinama i ne pada mi na pamet da svako malo rokam injekcije)! sada imam razvaljene krajnike i cistu! zakazana mi je operacija posle praznika! izgleda da ne vade ta chuda dok ne pochnu da se raspadaju u ustima :cry:
danijel
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2005 11:04 pm

Post od danijel »

imam jedno pitanje ja sam kao mali jos sa 6 godina operisao krajnike i do pre par godina je bilo sve ok ali onda je ponovo poceo da mi se zapusava nos svaki dan druga nozdrva i kad nisam bolestan a kad sam bolestan da ne pricam!Stalno kao da imam neki pritisak u glavi kad se napregnem ili se savijem ko neki deda :) pa jel mi se to ponovio treci krajnik(ako uopste i moze sad) ili je to problem sa sinusima??Znaci nemam glavobolje ne boli me cesto glava!Grlo me boli svaki ali svaki put kad sam bolestan znaci od kada sam ih operisao ne postoji kijavica da mi ne prodje a da me ne zaboli grlo bar malo i to je to!Pozz svima
estya
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 29, 2007 1:46 pm

Post od estya »

hm a da nije mozda devijacija nosa? ja takodje imam i taj problem pa mi je na ovom pregledu za raspale krajnike ustanovljena i devijacija koja ce najverovatnije morati da se operishe... 8)
danijel
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2005 11:04 pm

Post od danijel »

au pa sta jos necu operisati :) mozda je devijacija nisam jos proverio davno sam bio kod otorinolaringologa nisam imao potrebe!Al sam mislio da mi je neka alergija ili tako nesto ne znam moracu otici
Ladyyyyyyyyyyy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 2:43 am

Re: Operacija krajnika

Post od Ladyyyyyyyyyyy »

Pozdrav!

Pevam vec skoro 6 godina i imam konstantne upale grla.Skoro sam pocela da pevam bas aktivno i nazalost ne mogu da sacekam da mi grlo ozdravi, pa pevam sa upalama i grlo mi je u katastrofalnom stanju.Vise od godinu dana mogu da kazem da nisam izlecila grlo.Bila sam na ORL-u pre nekoliko meseci i doktori mi kazu da nemam nista na glasnicama i da mi je grlo zdravo.Kako je to moguce kada mene grlo svaki put, pogotovo posle pevanja, jako boli i prakticno ne mogu skroz da ga izlecim?Stalno koristim tantum verde, pijem propolis...cak sam dobila recept i sa djumbirom...ali apsolutno mi nista ne pomaze.Da li postoji mogucnost da mi krajnici prave taj veliki problem?Dakle grlo mi je konstantno crveno, cak i kada ne pevam....ali narocito posle pevanja.Toliko se upali da bukvalno gori koliko je vruce.Pomozite mi!Hvala unapred!
cwetuljak_cwetic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 07, 2009 5:23 pm

Re: Operacija krajnika

Post od cwetuljak_cwetic »

Moze li mi ko preporuciti doktora ORL-e!? Unapred hvala!
Odgovori