problem sa grlom!
problem sa grlom!
Imam 30 godina,problem je nastao pre par dana kad sam osetio klasican bol u grlu sa leve strane,bol se nije nesto pojacao ali sam u sledeca dva dana gubio glas i to se pogotovo osetilo uvece,glas se polako povratio a ni bola nemam ali imam suv kasalj(dere) koji se javlja najcesce uvece kada legnem a i preko dana takodje ako legnem,potreban mi je savet pre nego odem kod lekara da li neko zna o cemu se radi,kasalj je jako iritirajuci,ne mogu od njega da se odmorim a sirupi i cajevi ne pomazu,krajnike nemam od 4 godine,i da napomenem obicno u vreme kaslja osecam iritaciju u grlu u donjem delu vrata,kao da imam prosireni vazdusni tunel koji pri svakom protoku vazduha reaguje kasljanjem,kasalj je uporan i ne popusta pomagajte!
- drdusan
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
- Kontakt:
U ovo doba godine vrlo verovatan uzrok vasim tegobama je POLEN, tj. alergijska reakcija vese respiratorne sluznice na ovaj veoma jak alergen.
Naravno nije iskljucena mogucnost ni infekcije, ali je rekao bih manje verovatno.
Pregled, pa dijagnostika, pa def. dijagnoza, pa terapija.
Naravno nije iskljucena mogucnost ni infekcije, ali je rekao bih manje verovatno.
Pregled, pa dijagnostika, pa def. dijagnoza, pa terapija.

Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 2:43 am
Re: problem sa grlom!
Pozdrav!
Pevam vec skoro 6 godina i imam konstantne upale grla.Skoro sam pocela da pevam bas aktivno i nazalost ne mogu da sacekam da mi grlo ozdravi, pa pevam sa upalama i grlo mi je u katastrofalnom stanju.Vise od godinu dana mogu da kazem da nisam izlecila grlo.Bila sam na ORL-u pre nekoliko meseci i doktori mi kazu da nemam nista na glasnicama i da mi je grlo zdravo.Kako je to moguce kada mene grlo svaki put, pogotovo posle pevanja, jako boli i prakticno ne mogu skroz da ga izlecim?Stalno koristim tantum verde, pijem propolis...cak sam dobila recept i sa djumbirom...ali apsolutno mi nista ne pomaze.Pomozite mi vi!Hvala unapred!
Pevam vec skoro 6 godina i imam konstantne upale grla.Skoro sam pocela da pevam bas aktivno i nazalost ne mogu da sacekam da mi grlo ozdravi, pa pevam sa upalama i grlo mi je u katastrofalnom stanju.Vise od godinu dana mogu da kazem da nisam izlecila grlo.Bila sam na ORL-u pre nekoliko meseci i doktori mi kazu da nemam nista na glasnicama i da mi je grlo zdravo.Kako je to moguce kada mene grlo svaki put, pogotovo posle pevanja, jako boli i prakticno ne mogu skroz da ga izlecim?Stalno koristim tantum verde, pijem propolis...cak sam dobila recept i sa djumbirom...ali apsolutno mi nista ne pomaze.Pomozite mi vi!Hvala unapred!