gnoj u grlu

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
prims
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 15, 2008 2:56 pm

gnoj u grlu

Post od prims »

zdravo

vidio sam da je jos neko imao slican problem ali nisam vidio nikakav savjet kako da se rijesi pa reko da postavim pitanje

naime, imam 24 godine i poprilicno pusim. cesto mi se desava poslije noci kad se 'prepusim' da mi se sjutradan u grlu (unutra u zidu grla) javljaju kao neke kuglice od gnoja (mislim da sam u pravu) koje ja nekako istisnem iz grla i pljunem. mislim da su te kuglice istog tipa kao oni gnojni cepovi kod gnojne angine. kako da se rijesim toga i da li je to opasno?

hvala na pomoci
Jockica7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 04, 2010 8:45 pm

Re: gnoj u grlu

Post od Jockica7 »

Jesi li nasao resenje za svoj problem? Cini mi se da "bolujem" istu boljku... :(
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Ostavite pušenje :)

Najozbiljnije, i ja sam bila pušač 8 godina, ali otkako više ne pušim (više od godinu dana) nemam takvih problema, a imala sam gadne gnojne čepove koji su ispadali za vreme kijanja, kašljanja.

Pozdrav!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Najverovatnije je u pitanju samo sekret koji se tokom noci slije u grlo i zdrelo iz nosa i usta!

Ako nema znaka upale ili drugih tegoba dovoljno je da ispirate nos fizioloshkim rastvorom a grlo chistite nekim od chajeva ili chak obichnih technosti za ispiranje grla i pijte dosta vodo tokom dana, pre spavanaj istresite nos, spavajte u provetrenoj sobi u kojoj nema prashine!

Naravno, pushenje cigareta nikako ne poboljshava situaciju!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Jockica7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 04, 2010 8:45 pm

Post od Jockica7 »

Objasnila sam malo bolje svoj problem u novoj temi http://www.doktor.rs/forum/otorinolarin ... 34172.html, pa, ako nije problem da pogledate i kazete svoje misljenje. Hvala
Odgovori