senida

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sead.masic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 03, 2010 8:19 pm

senida

Post od sead.masic »

ovako...IMAM 21 GODINU...vec dugo vremena imam jake glavobolje,koje se manifestuju u vidu žigova iznad lijevog uha,a manje iznad desnog,takođe bolove na obje temporalne kosti,muku,nagon na povracanje,slab apetit,nervozna nonstop... otisla sam kod ljekara,gdje su mi nakon vecih pretraga ustanovili devijaciju nazalnog septuma,dijagnoza:crista septi nasi.Preporucen mi je operativni zahvat. To je skoncentrisano u lijevoj nosnici.Nalaz rinomanometrije govori da imam izrazito smanjen protok zraka kroz lijevu nosnicu. Imam tesko disanje,ali nizasta na svijetu ne bih operisala da nemam ovako teske glavobolje. Ne mogu uciti, a to mi je najgore,sageti glavu ka naprijed,kada se ispravim nemam pojma sta se sa mnom desi,mrak pred ocima samo ... Narucena sam za operaciju 31.05. imam malo fobiju od posljedica,jer i sam doktor mi je rekao da je ta operacija "tako mala,a tako velika stvar".. Ako ima neko sa ovim iskustvom,molim da mi se javi,jer ja sam u teskoj agoniji... Unaprijed hvala :oops:
sead.masic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 03, 2010 8:19 pm

Re: devijacija nosnog septuma

Post od sead.masic »

sead.masic napisao:ovako...IMAM 21 GODINU...vec dugo vremena imam jake glavobolje,koje se manifestuju u vidu žigova iznad lijevog uha,a manje iznad desnog,takođe bolove na obje temporalne kosti,muku,nagon na povracanje,slab apetit,nervozna nonstop... otisla sam kod ljekara,gdje su mi nakon vecih pretraga ustanovili devijaciju nazalnog septuma,dijagnoza:crista septi nasi.Preporucen mi je operativni zahvat. To je skoncentrisano u lijevoj nosnici.Nalaz rinomanometrije govori da imam izrazito smanjen protok zraka kroz lijevu nosnicu. Imam tesko disanje,ali nizasta na svijetu ne bih operisala da nemam ovako teske glavobolje. Ne mogu uciti, a to mi je najgore,sageti glavu ka naprijed,kada se ispravim nemam pojma sta se sa mnom desi,mrak pred ocima samo ... Narucena sam za operaciju 31.05. imam malo fobiju od posljedica,jer i sam doktor mi je rekao da je ta operacija "tako mala,a tako velika stvar".. Ako ima neko sa ovim iskustvom,molim da mi se javi,jer ja sam u teskoj agoniji... Unaprijed hvala :oops:
Odgovori