Mrtva kost na stopalu, na risu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
sunny35
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 01, 2010 3:41 pm

Mrtva kost na stopalu, na risu

Post od sunny35 »

Mrtvu kost, bar ja mislim da se tako zove, imam od 6, 7. godine. Majka mi je rekla da je to od neudobnih klompica koje sam nosila. Ortoped je tada rekao da ce se do puberteta to vratiti. Znala sam da od toga nema nista, pa tako i danas imam ove ruzne izrasline.
Imam 35 godina, dvoje dece. To mi ne smeta, osim sto ponekad boli kada zategnem pertle ili ako mi je malo uza obuca. Ipak, ruzno je i svi zagledaju kada nosim otvorenu obucu.

Malo je kasno, ali sada razmisljam o tome, da niti znam kako se tacno zove ovaj deformitet, niti da li mu ima pomoci (neko mi je nekada rekao da se to operise samo kada je bas neohodno).

Bila bih vam zahvalna za strucan odgovor na pitanje: kako se ovo zove, ima li spasa, narocito u ovim godinama i da li je nasledno, posto mi se cini da primecujem na stopalima mog sedmogodisnjeg sina.

Probala sam da postavim fotografije, ali ne ume, pa cu opisati. Na oba stopala na risu, nalaze se dve kvrzice od kostiju, velicine klikera

HVALA UNAPRED!!
sunny35
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 01, 2010 3:41 pm

Re: Mrtva kost na stopalu, na risu

Post od sunny35 »

Odgovori