zdravo svima

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
houp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 27, 2010 9:11 am

zdravo svima

Post od houp »

zdravo svima koji wele prigati o pubertetu i psihigke probleme kod dece ja imam 2 kgerke od 10 i 12 godina zasad wive u veoma stresne situacije zbok svaga izmegu oca imene ponekat ih i on navredi jer ne svata da nisu mala deca a one su veoma nervozne uvek plagu,vriwte ,glava ih boli gesto,velika je dobila i menstrualni ciklus a mi smo pred razvoda pa bi welela da mi pomognete sa vawem diskusiju i iskustvu kako da zawtitim i smirim decu, ili wtw je pravilno a wto ne ,na internetu skoro niko ne priga o tome a ja sam viwe umorna isama pokuwalasam svawtwa smirujem ih al welim da svet vide iz lepok ugla jer su super ugenika i newelim da jow tu volju izgube zato molim vas piwite vawe iskustvo i diskusije sigurno gete mn pomogi
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Re: zdravo svima

Post od dolce-vita »

Njabolje je da odete kod nekog bracnog savetnika i porazgovarate i ti i muz.Posavetovace vas kako da sto bezobolnije deci saopstite vest o razvodu i kako da ih zatitie od stresnih situacija.

Sve najbolje.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Kathy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm

Re: zdravo svima

Post od Kathy »

Ponasanje tvoje dece ima vise veze sa atmosferom u kuci, i odnisima roditelja, nego sa pubertetom. U 10. godini je rano da o pubretetu govorimo, a u 12. retko. Zato je savet potrebniji tebi nego njima: sto pre okoncaj agoniju. Razvedite se, ili prekinite sa svadjama. Uvek sam mislila da je bolji dobar razvod nego los brak.
Inace, imam cerku od 13 godina, i njeno ponasanje, iako je i ona dobila ciklus, je sasvim u redu. Ima tu i tamo malo tuge, ali nismo naisli na problem koji se ne resava razgovorom.
Mislim da tvoja deca zasluzuju mir. Sa jednim ili oba roditelja, ali mir.
Puno srece!

PS. Inace, saveti da se neko obrati bracnom savetniku u Srbiji, ravni su Mariji Antoaneti i njenom uskliku kad su joj saopstili da gladan narod nema 'leba da jede: "Neka jedu kolace!". Bracni savetnici postoje samo u velikim gradovima, ali se i tu njihov posao zavrsava na misljenju kod vec pokrenutih brakorazvodnih parnica. Kako i inace socijalni sistem u zemlji ne funkcionise, tako i bracna savetovalista ne rade ni deo preventive. Takodje, tim poslom se ne bave strucnjaci, vec ko i kako stigne ili mu zapadne. I to u gradovima. U selima i manjim mestima nema ni pomisli o savetovalistima.
Odgovori