Osteoartroza u 25 godini.
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Osteoartroza u 25 godini.
Pozzdrav svima. Imam 25 godina i rekreativno se bavim raznim sportovima, (malim fudbalom, trcanjem, brzim hodanjem...). Pre mesec dana u kolenu leve noge javio mi se slab bol, pri naglom pokretu, i pri bilo kakvom vecem naporu za koleno, takodje mi se desavalo da mi levo koleno puca prilikom ustajanja sa stolice. Takav isti bol mi se javio i na desnom kolenu nakon par dana. Nakon toga sam otisao kod Fizijatra koji me je uputio na snimanje kolena rengenbom i na vadjenje krvi. Na osnovu rezultata sa snimaka i krvi, ustanovljeno je da ima pocetnu osteoartrozu oba kolena. Prepisana mi je terapija u trajanju od 7 dana ( grejanje lampom, ultra zvuk i magneti ). Nakon odradjene terapije nije bilo poboljsanja. Doktor mi je rekao da se javim ako se bolovi pojacaju, takodje mi je rekao da vozim bicikl. Nije mi dao nikakvu terapiju lekovima niti mi je preporucio uzimanje bilo kakvih preparata za regeneraciju hrskavice i podmazivanje kolena. Mene interesuje da li je ovo obiljenje kolena izlecivo i da li postoji neki preparat koji bih koristio radi otklanjanja ovog obiljenja kolena, ili bar zaustavljanja daljeg sirenja bolesti. Unapred hvala na savetima.