Zamola bih nekog ko ima iskustva sa ovim da mi pomogne ili da mi napise sta bi moglo biti.
Naime,ja sam imala pre 5 godina adeno viruse,epstenbar,citomegalo i koksaki virus i
ostale mi posledice u vidu srcanih zalistaka i imala sam perikarditis a neko me vodi
kao mioperikarditis i imam hipoglikemije al sam na higijenskodijetetskom rezimu ishrane
.Posle toga su pocele razne bakterije da me napadaju
u sputumu i grlu imala sam streptokoku viridans,stafilokoku spp ,stafilokoku aureus
koju sam vukla 7 meseci,da bi mi sada nasli streptokoku beta hemolitiku mod a i mod b.Koju kazu da sam
izlecila posle ispijene dve kutije hemomicina i himorala forte.
Za svo to vreme ja sam imala uvek temperature 37.1-37.4 ,jednom je samo bila 38.
Godinama sam pila antibiotike i primala inekcije da mi je muka vise od toga.Mozda
sam time i doprinela jos vise da narusim imunitet al tako su me lecili i uspavljivali
nekim koktelima.
Ono sto me plasi sada i zbog cega sada zapravo trazim pomoc,savet bilo sta ovde ,jeste to
sto je meni grlo od januara 2010 blago crveno a desni krajnik je bio uvecan i skroz zadebljan,
tesko mi bilo da disem i da gutam.Zadebljanje krajnika nije samo gore u grlu bilo nego i nadole ,kako
bi rekla,u vratu osecam zadebljanje ,malo iznad stitne zlezde.Temperature su prisutne
37.2 najvise i uzasni bolovi u zglobovima i zamaram se mnogo osecam promene u grudima,
ceste probode,preskakanja i teret u grudima.
Ja sam isla na ORL februara 2010 da trazim pomoc doktorka mi rekla
da mi vidi dole u grlu nesto belo al kaze to je od hrane.Zadebljan krajnik pa zadrzava se hrana
i rekla mi da vise ne pijem lekove i ne primam inekcije,nego samo da ispiram mlakom vodom i soli,
a inace da naglasim alergicna sam na penicilin.Medjutim ,sve ja nju lepo poslusala i sllusala je do kraja marta
meseca kad sam se odlucila posto mi je krajnik otekao do pola grla,do resice, da odem da dam bris grla,nosa i sputuma
i da posetim iskusnijeg lekara na Orl.Sputum i bris nosa je bio u redu a u grlu su mi nasli streptokoku beta
hemolitiku mod a i mod b a doktor sa OrLa mi je rekao da mi je gnoj u grlu tj.da se spustio i da je to pocetak
gnojave angine i dao mi da pijem hemomicin od 500*2 i himoral forte.Kad sam zavrsila sa terapijom dala sam opet bris grla
i nosa i bio je sterilan rezultat al je ostao osceaj oticanja u grlu krajnik se koliko vidim primirio al je ostalo
zadebljanje u grlu.Ja sam opet ponovila bris grla i nosa i opet je sve u redu a meni smeta:( ne znam sta da radim,prestala sam
da pijem i izopamil koji sam pila jer je i on poceo da mi smeta holter sam nosila pre tri meseca i niko
nece da mi ga procita:( tako da ne znam sta da radim....Ne znam sa cime da povezem ovo moje stanje da li sa bakterijama
al sterilni su mi rezultati,da li sa stitnom zlezdom:( ,razmisljam da se neki virus ne krije iza svega ovoga,ne znam
vise ni sama,znam da sam ocajna...Ne bih da idem da skidam krajnike kad vec nemam potrebe za tim a cesto
imam osecaj kao da sam u nekoj zagusljivoj prostoriji i da mi sa desne strane u grlu stoji neka knedla sta vec....
Decembra 2009 sam na Torlaku davala serum nisu mi samo uradili za epstebar ostali virusi miruju sem sto mi za
citomegalo pise 1/16++ umesto do sada sto je pisala 1/8- .Al ni to nisu umeli ovde doktori da mi procitaju:(
A uz put da naglasim da mi se i na gornjoj usni pojavio herpes koji se pojavi pa povuce i sve tako mesecima valjda
zbog pada imuniteta.
Hvala Vam na pomoci....