Zamolila bih da mi date savet, ,moj deckic ima 22 meseca, i veruj te mi kod kuce je prava mala brbljusa mamina,prica, voli da slusa kada mu se prica.Citam mu knjige, listamo, znaci voli da slusa sve sto mu se prica, objasnjava, zeljan je znanja, radoznao.Naucio je i tri slova M, A, i k, zatim, da broji do 10, i jos svasta nesto...Nego, poenta price je da kada dodjemo u neko drugo drustvo iznad kuce, on se totalno osami, prilazi deci i pruza im rucice ali nekako nije slobodan, jao kao majka vidim da nije slobodan.Postidi se vrlo brzo, dodje k meni, okrene glavu.Takodje, kada mu se obrati neko nepoznat, onda samo okrene glavu, i npr.ako ga neko nesto pita sto kuci zna maltene sto se kaze i u snu, on cuti...Tek nakon nekog vremena, oslobodi se pomalo i pocne da saradjuje.Nikada ga nisam htela forsirati da drugima kaze ono sto ga pitaju, uglavnom ga u prolazu pitaju kako se zoves, on cuti nece da kaze, a zna i kako se zove i preziva.Kkako da to resim, ne bih da izraste u stidljivu , povucenu osobu,ne bih da se uvek drzi po strani, i da na neki nacin nema pouzdanja.Imate li neki savet?Recimo deca koja se nalaze u njegovom drustvu kada im se neko obrati kazu uglavnom, a moj deckic sve to zna i cuti

Hvala