buziranje

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
pauk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 29, 2006 7:57 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

buziranje

Post od pauk »

molim da mi objasnite sta je to buziranje(postupak i moguce posledice posle tog zahvata),kao i sve detalje.Unapred zahvalna :roll:
pauk
Novi član
Novi član

molim vas

Post od pauk »

najlepse vas molim da mi u kratkim crtama objasnite pojam "buziranja".Zaista smo u nedoumici sta ta rec tj. zahvat znaci.Muzu su zakazali za jedno 10-ak dana.Na njegovo pitanje sta to znaci odgovorili mu da je to nesto veoma brzo i da nema sta brinuti?!Pa,dobro...Pisite
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Njagrublje receno,buziranje je metoda sirenja mokracne cevi uspomoc metalnih sipki koje se zovu buzije.
Radi se kod suzenja mokracne cevi kada je ona toliko suzena da je mlaz mokrace slab.
Metoda je malo neprijatna,ponekad moze da bude bolna u zavistnosti od stepena suzenja i promera buzije ali se moze uraditi u lokalnoj anesteziji aplikacijom gel lidokaina intrauretralno.
pauk
Novi član
Novi član

hvala

Post od pauk »

zahvaljujem se na odgovoru! Malo je drugacije kad znas makar nesto o pojmu. Nadam se da ce mi muz dobro proci. Cula sam da su ceste infekcije nakon tog zahvata(?)...U svakom slucaju,lepo od vas sto ste mi izasli u susret.Prijatan dan!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

U pravu ste za infekcije,zato se preventivno daje jedna doza antibiotika pre buziranja.
Odgovori