dete jako kaslje

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

dete jako kaslje

Post od misty »

:( Moj sin je juce uvece poceo da kaslje, i to bas jako i cesto, kaslje na svakih minut dva, a kada se jako zakaslje zali se da ga malo boli u predelu pluca. Sta da radim...Znam da moramo kod lekara, ali to mozemo tek u ponedeljak i to popodne, ako i tada bude radila njegova izabrana doktorka.Dala sam mu caj, ali ne vidim da se ista smiruje. Mogu li da dam neki biljni sirup na svoju ruku i koji...Ne mogu da ocenim za sigurno ali mi se cini da je suv kasalj, ili ce vreme pokazati..ocajna sam stvarno cesto kaslje
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Re: dete jako kaslje

Post od Marijaft »

Ako je suv kasalj onda mu slobodno dajte sirup belog sleza.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Da, i caj, mozes i da mu skvas lukovinu, karmelisano mleko.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Moze i caj, karmelisano mleko, lukovina...
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

A ako sve to ne pomogne ima u apoteci par sirupa koji sluze bas smirenju kaslja. Nisu svi za to pa pitajte najbolje pedijatra/apotekara.
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

To što svi imamo izabranog lekara, ne znači da ne možemo dete vanredno odvesti kod dežurnog pedijatra. Po zakonu, dežurni pedijatar ne sme i ne može da odbije da vam pregleda dete. Na njemu je da prepiše terapiju na osnovu trenutne kliničke slike, a terapiju potom koriguje ili nastavlja vaš pedijatar.
U situaciji kada dete oseća bol u plućima, nema mestu čekanja, niti se treba igrati sa čajićima. U našem slučaju, bronhoopstrukcija se razvila za 24h samo zato što je tretirana kao nazeb-hoću reći, kod dece se brzo menja ili pogoršava stanje, ako ima uslova za to....recimo, bakterijska ili virusna infekcija.
Odvedite dete sutra kod dežurnog lekara, da ga dobro posluša, pregleda grlo i ako treba reaguje na vreme medikamentima.
Sve najbolje
Ksenija
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

Post od misty »

Dala sam mu karamel mleko, Podbel caj sa medom, nocas je manje kasljao..ipak sutra idemo kod lekara..javi cu se
Odgovori