Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
Imao sam povremeno crvenilo na glansu, neprijatan osecaj crvenila posle odnosa, tesko kontrolisane ejakulacije i sl.
Uradio sam bris glansa, dobio rezultate, ali moram cekati jos 10tak dana da mi se Dr vrati sa godisnjeg odmora, a ja se ziv pojede sta znaci ovi rezultati, pa vas molim da mi malo to pojasnite
Koagulaza-NEGATIVNI stafilokok je normalni stanovnik koze, kao i corinebacterium (nedifteroidni tip), tako da je ovaj nalaz sam po sebi ok...
vidim da se spominje povrsna rana, tako da je potrebno da se sagleda vasa celokupna klinicka slika radi donosenja zakljucka i odluke o eventualnom lecenju...
da li je to na osnovu brisa ustanovljeno da postoji rana? (jer ja se nisam zalio doktoru na ranu)
i ako su ovi nalazi ok, koje jos pretrage je moguce raditi da se ustanovi u cemu je problem.
jer kao sto rekoh imam simptome kao sto su povremeno crvenilo (posle odnosa, a nekada je dovoljno samo da imam erekciju), posle toga se 'upali' glans i osecam da pece, cesto ne mogu kontrolisati ejakulaciju, a (verovatno usled svega toga) tesko odrzavam erekciju...
pre nekoliko meseci sam imao upalu epididima i mislim da se negde u to vreme ovo i pocelo pojavljivati.
dr mi je tada rekao da verovatno nije nista i da mi se cini, ali evo to vec mesecima traje
ne, ne, nije ustanovljeno, sad je jasnije, jedno je kad se vidi original papir a drugo kad je prepisan nalaz sa obrasca na kome se nalaze razne stavke...verovatno si prepisao mesto gde je samo oznacena stavka za bris koji se uzima sa koze ili povrsne rane, a koji se u tvom slucaju odnosi samo na kozu, ne i na ranu...
treba se malo detaljnije porazgovarati o tom problemu, pogledati penis, pa da se komentarise...da li kad se upali, tj. pece glans, se to odnosi na povrsinu glansa ili mokracnu cev unutar glansa? treba uraditi bris uretre...
Kada se upali, ja imam osecaj da me pece glans, ali vrlo moguce je da me pece i mokracna cev. Mozda cudno zvudi, ali ne mogu to tacno da procenim.
Medjutim, primetio sam jos jednu stvar da se desava a koja mozda ukazuje da nesto nije u redu i sa mokracnom cevi. Naima, dovoljna je kratka i nepotpuna erekcija pa da se pojavi dosta necega sto lici na semenu tecnost (ne znam da li moze biti nesto drugo), a to se ranije nije desavalo. Da li i to moze ukazati na neku upalu?
postoji nesto sto se zove presemena tecnost i ona normalno postoji tokom seksualne stimulacije, pa moguce da je to, tada nema razloga za brigu...ukoliko bi se radilo o sekretu uzrokovanom nekom infekcijom, sekrecija bi postojala i nevezano za erekciju...treba svakako pogledati genitalije...
spomenuh vec i bris uretre...
najbolje je otici na pregled, jer samo uz razgovor, pregled polnih organa i rezultate analiza zajedno moze se proceniti da ili postoji infekcija li je sve ok...
bio sam danas kod dr i rece mi da je to sve u redu. kaze da ne treba nista vise od nalaza i da sam malo osetljiv i da je to sve ok. ali ja mislim da to nije sve kako treba. imate li neki savet sta sada da uradim?
moguce je da si malo vise osetljiv i da dolazi samo do malo vece iritacije tokom seksualnog odnosa zbog trenja...pogotovo ako postoji problem sa kozicom pa se lakse povredjuje...ali do iritacije moze da dodje i kada je anatomski sa penisom sve potpuno uredu...moze da bude i reakcija na sekret pertnerke...moze i ona da se ispita, redovne kontrole kod ginekologa se preporucuju svakome, bez obzira da li ima ili nema tegobe...
vodite racuna oboje o higijeni genitalija, izbegavaj iritirajuca sredstva za licnu higijenu...pranje i pre i posle seksualnog odnosa!
podmazanost tokom odnosa je takodje bitna da ne dodje do iritacije, pa ako mislis da nije dovoljna koristite neki lubrikant...takodje proveri da nije reakcija na odredjenu vrstu kondoma, pa pronadji onu vrstu koja ti najvise odgovara...
nije problem do partnerke jer uvek koristim kondom a isto se desava i prilikom samozadovoljavanja. probao sam i to sa izbacivanjem odredjenih sredstava za licnu higijenu, vec izvesno vreme ne koristim te razne gelove za tusiranje nego najobicnije decije sapune... ali vidim da cu morati to da pregrmim i da se naviknem na to.
bez obzira na to sto nije radjen bris uretre da li mozete proporuciti neke biljne preparate ili cajeve koji pozitivno deluju na bilo kakve vrste infekcija mokracnih kanala? (ja sam cuo jedino za uvin caj)
i jos jedna stvar.. posto mi sve ovo traje vec mesecima.. ja sam u tom periodu sve vise gubio volju za seks.. imate li i tu neku preporuku za neke preparate, cajeve i sl. sto utice na vracanje i jacanje seksualne zelje? nesto na biljno bazi i neskodljivo po zdravlje.. tu sam video da re reklamiraju razni preparati (prosize,potencijal i sl) ali ne znam da li je to sve stvarno korisno i neskodljivo po zdravlje.
jos jednom vam hvala na svim odgovorima.
kod infekcije urinarnih puteva moze se uzimati taj caj, potrebno je samo dosta tecnosti uzimati da bi se mokracni putevi ispirali...
a sto se tice volje, to je psiholoski problem, i na tom polju moras da poradis sam na sebi, da prestanes da brines, da budes opusten, da se zasticujes na adekvatan nacin, vezbaj te stvari, i jedino kad se to resi u glavi moze da krene na bolje...
posto i kod masturbacije dolazi do problema sa iritacijom, proceni da li ti je sve u redu sa kozicom i frenulumom, proveri da li je povezano sa nekim sredstvom za higijenom, vrstom kondoma...prati kako ide vremenom, pa cemo videti dalje