MITKOVIC FIKSATOR
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
MITKOVIC FIKSATOR
U januaru sam polomila nadlakatnu kost. Nakon gubitka prethodno dobijene dobre pozicije ortoped se odlucio za operaciju. Plasiran mi je spoljni fiksator Mitkovic. Nosila sam fikasator tri meseca. Sada imam ogranicene pokrete u ramenu i laktu. Fizijatar kaze da ce i to vremenom da se sredi. Operisana sam u Smederevu, doktor je Vlada Nikolic. Sve reci hvale i za doktora i za kompletno osoblje ortopedskog odelenja u Smederevu. Zanimaju me i druga iskustva.
Re: MITKOVIC FIKSATOR
Kako se stavlja taj fixator i posle koliko mozes da se kreces? Kakav je osecaj, boli li nesto? Citala sma o tome nesto i stavrno ne mogu da verujem sta sve radi taj fixator. Koliko je tesko to gvozdje? Pozdrav!! 

Radi se operacija u opstoj anesteziji, a sto se kretanja tice mozete se kretati odmah posle operacije. Pokreti su donekle ograniceni (bar je tako kod mene bio slucaj). Sam fikstaor nije nesto tezak, ustavri neosecate tu tezinu.
Pretpostavljam da se radi u opstoj anesteziji nego me interesuje kakav je osecaj posle kada se covek probudi, da li su jaki bolovi u putanju ili ne? Koliko kosta jedna takva operacija i da li vas upute sa rizicima koji su moguci? Pozdrav!!
Nema nekih posebno jakih bolova posle operacije, vise je to neki neprijatan osecaj. Sto se tice cene tu nisam upucena, ja sam platila samo paricipaciju (20% od cene kostanja fiksatora). A sto se tice rizika, normalno da su mi predocili sve rizike, mada nekih posebnih rizika i nema, osim eventualne infekcije oko rana gde je plasiran fiksator, sto kod mene nije bio slucaj.
Cao Nikolicka! Kako ruka? Da li si skinula fiksator? Nego sam htela da te pitam, ako si skinula fiksator da li je taj isti ostavio neke znatne oziljke posle skidanja i da li je skidanje istog bolno? Ja pitam inace zbog neke Druge situacije u kojoj se isto koristi taj fiksator Mitkovic za koji saM cula inace da je odlican, a posto si jedina koja je imala postavljen takvu vrstu fiksatora zato tebe i pitam.
)) Hvala i veliki pozdrav!!