povlacenje prepucijuma

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
majaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 4:37 pm

povlacenje prepucijuma

Post od majaz »

do kad je normalno da se prevuce kozica.i cime da to olaksam,koja mast da se koristi.moj decak ima dve i po godine i krenula je po malo da li da jos cekam.
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Re: povlacenje prepucijuma

Post od D.J. »

imate jako puno postova...potrazite ih...mom bebcu sam sa 4 meseca povukla...naravno ne odjedanput, od rodjenja prilikom svakog kupanja...
pogledajte postojece postove

pozdrav
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

I mi smo prevukli kožicu nešto pre prve godine.
Nismo koristili nikakve masti/kreme...samo posle kupanja
po malo i problem rešen.
Slika
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Moj mali ima pet meseci i koliko se povlacilo prvog dana, toliko se povlaci i danas. Da li sam previse nezna, da li treba da to malo jace radim? Ne vidim nikakav progres... :-?
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Nama je dr rekla da se i to ne radi do godinu dana.Kada je moj bebac napunio godinu, povlacila sam mu po malo, i sad vec ima 21 mesec, i moze da mu se vidi glavic, ali opet ne ide bas do kraja.Ja sam to rekla dr i ona je rekla, nema veze.Tako da,ako dosta lekara kazu da ne treba dirati do godinu dana, samo cistiti, onda mislim da nema razloga da brines, a jedna zena neonatolog mi je rekla da se ne dira do 6.meseci.Medjutim, ja nisam povlacila do godinu dana, samo cistila.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

A kako cistiti ako se ne povlaci?

Ja samo malo povucem, pa pod mlaz vode. Ne znam kako treba?

U porodilistu su rekli nikako da se ne dira, a patronazna je jednom cimnula da se dete zaplakalo (imao je tad nekoliko dana, bio je bas, bas mali). Meni je to bilo divljacki i nisam nikad tako, samo mali prstima povucem na dole, koliko on dozvoli, bez da napravi i grimasu.

Sada je, medjutim, toliko nemiran i bezi, da nam oblacenje pelene traje pola sata, on bezi i okrece se, i puzi, i bije nogama, kao da sam uhvatila malu divlju zverku, tako da nam je sve to sekundarno. Daj samo da ga obucem jer ce da mi pobegne... :)
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Dr je meni objasnjavala da se kozica malo povuce i samo malo vrh ocisti stapicem za usi.Eto to je to, Nisam ni ja nikada cimala, samo pomalo, a prethodno dobro zamastim, sad vec ide bolje, ali ne moze do kraja.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Odgovori