Strani predmet u nosu kod dvogodisnjeg deteta

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Strani predmet u nosu kod dvogodisnjeg deteta

Post od Dea »

Sinoc vidim da moje dete uzima papirne maramice i izbezumljeno duva nos. Pitam sta je, kaze ona ugurala sam paricu unutra (ima 2 godine i 8 meseci). Dakle slog me strefio. Medjutim ona normalno dise, nista se ne vidi ali pretpostavljam da nije bujna masta, jer uvek pokazuje istu nozdrvu (kada lagi onda zaboravi koja je strana u pitanju pa jednom pokaze jednu a drugi put drugu). Ja sam htela sinoc odmah u hitnu, ali muz je bio protiv. Zvali smo dr. i kazu ako moze da dise, nema sukrvice/krvi, da mi moramo da ocenimo da li je alarmantno, ali da generalno ako je nesto sitnije izlazi samo. Parica nije sigurno, jer nema tako male koja bi mogla da stane u njen nos, ali pretpostavljam da je neki manji predmet (mozda grudvica od plastelina ili tako nesto).
Sad ona od jutros izgleda ok, ali i dalje prica da je ugurala paricu u nos i da je ova jos uvek tu.
Prosto nisam pametna sta da radim? Taman se vratimo sa kontrole kod ortopeda, muka mi je vise i od pomisli na lekara.... A opet naravno, plasim se ne znam dal to moze da napravi i kakve probleme.
Savet?
Odgovori