Bol u kuku

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
mizera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2005 10:57 pm

Bol u kuku

Post od mizera »

Već osam dana osećam bolove u predelu desnog kuka koji se širi celom dužinom noge sve do stopala.To mi otežava spavanje jer ne mogu zbog prisutnih bolova da zaspim u bilo kom položaju.Ne bavim se fizičkim aktivnostima,a priroda posla me vezuje za sedenje.Imam 28 god. i do sada nisam imala sličnih problema.Da li neko zna o čemu se radi?I kome bi trebalo da se javim zbog nastalih problema?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Po opisu najvise lici na probleme vezane za slabinsku kicmu. (Vrlo cesto se bol u kicmi projektuje tako da izgleda da potice iz kuka). Uglavnom se problem resava mirovanjem tokom nekoliko dana uz uzimanje lekova protiv bolova.
Ipak, da se ne bi pogresno protumacio uzrok bolova, najbolje je da se javite ortopedu ili neurologu radi pregleda
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nikola11 »

Kao sto rece g-din Jovanovic,obzirom da nisi imala problema sa kukom ranije,u tvojim godinama pre ce biti da je problem sa kicmom i to malko uznpredovao jer se bol siri duz noge.Ako bol potraje,pored standardnog pregleda(ortoped,neurolog,fizijatar) i ako nikakva terapija u skorije vreme ne pomogne,bilo bi dobro da se uradi CT kicme jer se na RO snimku nece videti nesto posebno.Mirovanje,lekovi,fizikalna terapija,spavanje na ledjima sa jastukom ispod kolena,na boku sa jastukom izmedju nogu.
Odgovori