Problem sa cerumenskim cepom...

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
JA85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 1:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Problem sa cerumenskim cepom...

Post od JA85 »

Ljudi,od decembra 2008-e sam prvi put isao na ispiranje usiju zbog tog cepa jer nista nisam cuo...,kad su me isprali,bilo ga je dosta i nakon toga je sve bilo ok nekih 5,6 meseci,a nakon toga opet zacepljenje i u maju opet na ispiranje,opet je sve bilo ok do sad kad sam opet morao na ispiranje i opet je sve bilo u redu...
E,sad pitanje...,jel to normalno da mi se stvara taj cep na svakih pola godine i da slabo cujem ili je to neki poremecaj?
Pitam zato sto mi je tad 2008-e bilo prvo ispiranje,a pre toga 23 godine nikad nisam isirao...
Kad pitam ove orl-ove oni kazu da je to tako i da kad treba dodjem da isperem...
Stavljam i taj hidrogen,ali nesto i ne pomaze...,ne znam ni koliko mogu da ga stavljam...,otkud znam da nesto on ne prouzrokuje...?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Re: Problem sa cerumenskim cepom...

Post od tamaraft »

Kod nekih je ljudi, vecinom mushkaraca, to jednostavno vishe izrazeno nego kod drugih ljudi, nije patoloshko stanje, a ispiranje je jedini nachin da se reshite tog chepa koji se stvori kroz neko vreme. Ako ne u domu zdravlja onda sami to mozete da radite, velikim shpricom i fizioloshkim rastvorom pod pritiskom, ili ako vam je lakshe da vam to neko drugo uradi onda nastavite tako i da radite.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
JA85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 1:04 pm

Re: Problem sa cerumenskim cepom...

Post od JA85 »

Ma nekako me strah da ja sam to radim,a mrzi me da idem do orl-a samo zbog ispiranja...,moracu nekog mog da obucim za to... :wink:
Odgovori