Seretide Diskus

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
off_martin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 2:57 am

Seretide Diskus

Post od off_martin »

Poštovani,
celog svog života koristim pumpice jer bez njih ne mogu normalno da funkcionišem. Predzadnja terapija mi je bila pumpica BECLOFORTE udah ujutru i udah uveče. Pre određenog vremena lekar mi je promenio terapiju novim lekom SERETIDE DISKUS od 250. I ranije i sad nemam probleme sa otežanim disanjem kada redovno uzimam ove lekove. Moje je pitanje dali je pumpica SERETIDE opasna po zdravlje jer sam čuo za slučaj kada je kod osobe koja je koristi izazvala ozbiljne probleme na plućima zbog praha koji se udiše iz nje,nešto kao da se prah taložio vremenom u plućima i da je došlo do ozbiljnih komplikacija . . . . Molim za mišljenje.
Unapred zahvalan,
Martin.
majita77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 04, 2009 10:10 pm

Re: Seretide Diskus

Post od majita77 »

Martine ja koristim taj lek samo nesto blazi (od 100) i koristim ga vec 2 meseca i zaista mi prija. Ranije sam koristila pumpice koje su mi izazivale nepravilan rad srca. Kad mi se astma opet aktivirala bila sam ocajna sto cu opet morati da koristim pumpice ali mi je lekar sam prepisao Seretide Diskus. Ne verujem da to sto je prah u pitanju moze biti stetno jer prah se svakako rastvara.
Mozda meni individualno lek prija ali verujem da Vam lekar ne bi prepisao nesto stetno.
Pozdrav,
off_martin
Novi član
Novi član

Post od off_martin »

Kandidijaza. Neznam puno o tome,evo sad sam pitao majku koja je zdravstveni radnik. Njen kolega ima sina koji je od SERETIDE dobio Kandidijazu posle trece iskorisćene.
Inace meni je jako dobro od lekova ali kad ih ne koristim ne mogu da disem. Samo me zanima stetno dejstvo istih?
majita77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 04, 2009 10:10 pm

Post od majita77 »

Da lekar mi je nagovestio da je kandijaza moguca ali zato mi je rekao da svaki dan ispiram usta sa rastvorom soda bikarbone. Nazalost izgleda da svaki lek je ipak samo lek - ima nesto dobro ali i nesto lose :(
off_martin
Novi član
Novi član

Post od off_martin »

:( Na žalost tako je. Ja za sada nemam problema sa ovim lekom,nadam se da će tako i ostati jer ću ga koristiti još dugo, . . . dugo vremana . . .
Odgovori