Prelom glave radijusa lakta

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
zvezdicas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 18, 2010 5:35 pm

Prelom glave radijusa lakta

Post od zvezdicas »

Imam prelom glave radijusa levog lakta. Molim vas ako neko moze da mi kaze nesto vise o ovome, odnosno na koji nacin se leci i koliko dugo traje oporavak? Hvala unapred.
zvezdicas
Novi član
Novi član

Re: Prelom glave radijusa lakta

Post od zvezdicas »

Molim vas ako neko moze da mi odgovori, da li ovaj prelom ima ozbiljnije posledice po funkciju pokretljivosti ruke u laktu, jako mi je vazno, neko objektivno misljenje ili iskustvo ako neko ima.
brankomd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 6:11 pm

Post od brankomd »

Imas privatnu poruku....
zvezdicas
Novi član
Novi član

Post od zvezdicas »

Prelom se dogodio pri padu na led sa ne neke prevelike visine 31. Januara. Imam 24 godine. Nikada ranije nisam imala nikakve prelome, niti zdravstvene tegobe. Pregledalo me je vise doktora sa razlicitim misljenjem, totalno su me sludili i preplasili.
Doktor koji me trenutno vodi mi je 7 dana nakon preloma skinuo longetu i dao da samostalno radim vezbe kako bih razradila lakat. Trenutno mogu da pokrecem saku i sve prste sasvim normalno, lakat mogu da savijem maksimalno 90 stepeni i okretanje ruke na unutrasnju stranu mi nije potpuno spram mogucnosti ali mislim da napreduje u odnosu na prvobitno stanje.
Volela bih da znam da li ce se ovo moje stanje poboljsati nakon vremena i vezbi, da li postoje jos neke fizikalne terapije za ovaj prelom, s obzirom da sam ove vezbe do sad radila samostalno.
zvezdicas
Novi član
Novi član

Post od zvezdicas »

:cry:
Odgovori