Tisonove zlezde - problem

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
zabrinut2222
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 12:05 pm

Tisonove zlezde - problem

Post od zabrinut2222 »

Imam problem u vidu belih tackica 1mm u precniku. Nalaze se na penisu, ispupcene su. Pazljivo sam pregledao forum i nasao slike na temi:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4420

SLike odgovaraju i znam da su Tisonove zlezde i ektopicne lojne zlezde. Navodno nije nista strasno.

Medjutim, kod mene je sve to preslo i na testise i primetio sam da se vremenom siri i da sa nikako ne smanjuje. Sta da radim? Ruzno je, a i zabrinjavaju me posledice jer se ne moze to tek tako siriti u nedogled.

Hvala unapred
marko_lazic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 6:51 pm

Post od marko_lazic »

Nemoj da radis nista.Pojava ektopicnih lojnih zlezda na testisima je normalna pojava.Ako si jos uvek u godinama u kojima se razvijas,normalno je da se i te lojne zlezde razvijaju i sire.
ivicamrc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 7:37 pm

Post od ivicamrc »

meni nece da otvor slike za lojne zlezde

jel moze neko da mi potvrdi sa ove slike da je to to?

hvala unapred!

Slika
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Kako bre nece?

http://re2.mm-a1.yimg.com/image/94123898

Ocigledno je TO to. :D
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

To je to, a evo ti još dve slike:

http://www.atoute.org/images/penis/fordyce3.jpg
http://www.atoute.org/images/penis/fordyce4.jpg
http://www.the-penis.com/images/whitespots.jpg

Zbog dežurnih moralista ponekad nije loše staviti slike kao linkove. :)

U inostranstvu ovo zovu Fordajsove tačke, to ti je neki alternativni termin za traženje na googleu, dakle ubaci: Fordyce spots.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
ivicamrc
Novi član
Novi član

Post od ivicamrc »

hvala najlepse!

to je definitivno to.
i ne bi smetalo da je izrazeno samo kao na tim slikama, ali kod mene je to mnogo izrazenije.
jel normalno da te tackice mogu da se "istisnu"? par puta mi se cak desilo da se pretvore u bubuljice...

hvala jos jednom
Filip
Aktivan član
Aktivan član

Post od Filip »

To je lojna žlezda, ona ima svoj kanal. Kada se kanal zapuši, inficira se i napravi se bubuljica. Dakle, normalno je i povremeno se desi. Treba samo da vodiš računa da ne cediš to bez potrebe. Dakle iscedi kad se napravi bubuljica, a ovako ih ostavi na miru jer ne mogu da se uklone nikakvim ceđenjem.
ivicamrc
Novi član
Novi član

Post od ivicamrc »

hvala puno!
kontao sam da je tako, ali opet je cudno da ne mogu da se skinu... ali sta je tu je. ako ne moze, onda ne moze.

puno pozdrava i hvala jos jednom
Filip
Aktivan član
Aktivan član

Post od Filip »

Pa sad, mogu da se skinu, ali tako da se posebno svaka uklanja, ali bi to ostavilo malecni ožiljak. Sad zamisli da umesto svake te žlezdice imaš malecni ožiljak. Svakako ne bi lepše izgledalo. Plus, koštalo bi mnogo, jer na teret zdravstvenog osiguranja ne idu svari vezane za estetiku.
Još uvek ne postoji mast ili neki neoperativni tretman koji bi doveo do toga da se smanje ove žlezde.
Nikola55
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 31, 2007 10:57 am

e

Post od Nikola55 »

e ti sto imas to, imam i ja to na penisu. reci mi jel si nesto uradio, jel si otkrio kako se sklanjaju ta sranja? evo ti moj e-mail, pa pisi [email protected]
Juko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 4:37 pm

Post od Juko »

A imaju li ti ljudi oralni sex? ? ?
Imam 16 god. i primetio sam 1 il' 2 te zlezde na rubu glavica, a rekli ste da se mogu prosiriti u pubertetu, pa me interesuje..
dusan88
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 10:58 pm

Post od dusan88 »

Naravno da ti ljudi imaju oralni sex!!!Samo objasnis curi i cemu se radi i ako je pametna razumece da je to normalno,pak ako je neka....onda udji na ovaj forum i procitaj joj neku od prethodnih poruka ili ovu!Tisonove zlezde ili ektopicne lojne zlezde imaju SVI muskarci samo sto su kod nekog manje dok su kod drugih vise izrazene i to je sve prirodno(svi se mi razlikujemo)!Zato samo opusteno i uzivajte u zivotu.....PoZz
hektorX
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 20, 2007 1:35 pm

Post od hektorX »

pitanje, imam slicnu stvar, znachi delovi koze na penisu mi imaju te tackice, ali videh da se tu radi o tisonov zlezi i isto tako i na testisima.. e sad, pre neki dan mi se krenulo pojavljivati i na dodnjem rubu glavica, prvo ih je bilo par komada, i sad odjednom krenulo sve vise, a uz to je doslo do kao malog otoka, zadebljanja tog ruba donjeg glavica .. da nisu to kondilomi ?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Vrlo moguce,odi kod urologa da pogleda.
Kentauros
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 12, 2009 10:12 pm

Re: Tisonove zlezde - problem

Post od Kentauros »

Na netu sam naso nesto o koriscenu nekakvog "tretinoin" kreme ili obicnog sredstva za bubuljice kao tretman. Ne moze da se povuce ali moze da se uspori dalji napredak. Inace, licno ovo nikad nisam smatrao problemom, i ne bi trebalo uopste da se opterecujete time.
Odgovori