Fimoza ... 100ti put

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
terq1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 21, 2010 12:25 am

Fimoza ... 100ti put

Post od terq1 »

Znam da ima mnogo o fimozi i citao sam al na kraju nista mi nije jasno pa eto nekoliko opstih pitanja..
Kako se zove krema za koja pomaze sirenje kozice?
koja je operacija najbolja i jel moguce skinuti samo delic kozice i ne biti "obrezan" ?

posto se bavim amaterskim bodybuildingom opet svaka pauza u treninzima mi dosta skodi.. pa me zanima koliko dugo ne bi smeo da treniram nakon zahvatam?
Hvala unapred
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Fimoza ... 100ti put

Post od Dr011 »

sve ovo ste mogli da pitate u glavnoj temi o fimozi, zbog toga ta tema i postoji...

krema je nesto sto nije bas efikasno, i uglavnom se sa njom pokusava kod dece...
moguce jeste skinuti samo delic kozice (suzeni deo) ali to zavisi vec od anatomskih karakteristika vaseg penisa i vase kozice, nije uvek izvodljivo...to je parcijalno (delimicno, postedno) obrezivanje...ali je u svakom slucaju mnogo bolji izbor totalno obrezivanje, i u funkcionalnom i u estetksom pogledu...jer za parcijalno se ne zna kako ce ispasti, i uopste nije retko da se nakon toga covek odluci na doobrezivanje do potpunog...
sto se tice pauze, bilo bi pozeljno da bar desetak dana izbegavate vece fizicke aktivnosti dok rana ne zaraste...ako na vasim treninzima ne radite vezbe koje dovode do veceg pomeranja penisa u vesu, necete morati dugo da pauzirate, kada osetite da vas penis vise ne boli mozete se slobodno vratiti treninzima...
sigurno ta mala pauza u bodibildingu nece biti nista u poredjenju sa onim sto cete dobiti sa time u zdravstvenom i seksualnom pogledu...izgubicete nekoliko dana treninga ali cete resiti problem za ceo zivot...
terq1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 21, 2010 12:25 am

Re: Fimoza ... 100ti put

Post od terq1 »

ok hvala ti puno.. ako mozes da me posavetujes gde da odradim to?
Odgovori