izliv u zglobu?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
mladenbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 13, 2010 10:50 pm

izliv u zglobu?

Post od mladenbg »

Da li stvarno niko ne zna sta znaci nalaz:izliv u talokruralnom zglobu?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: izliv u zglobu?

Post od tamaraft »

To znachi da u talokruralnom tj gornjem skochnom zglobu imate izliv, niste napisali kog je porekla technost ili to ni lekar nije ustanovio.

Verovatno se radi o posledini traumatske povrede zgloba, ovakav se izliv ili punktira ili ostavi sam da se resorbuje, tako ostavljajuci priraslice i oziljno tkivo u samom zglobu!

Ako niste do sada saradjivali sa fizoterapeutima moj savet je da shto pre potrazite iskusnog terapeuta i pochnete sa vezbama.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
mladenbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 13, 2010 10:50 pm

Re: izliv u zglobu?

Post od mladenbg »

Ne pise kog je porekla tecnost..Hteo sam samo da znam da li je to nesto ozbiljno dok ne odem kod ortopeda,sto treba da uradim sledece nedelje..imam problem sa tim zglobom vec godinu ipo dana,nisu to neki bolovi al ne mogu da se bavim sportom pa se plasim da mi to ne ostane zauvek...ali videcu to sledece nedelje,hvala u svakom slucaju za odgovor :D
Odgovori