Uvecana vena na testisu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
milosb
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 01, 2010 1:15 pm

Uvecana vena na testisu

Post od milosb »

Vec 15 godina imam taj problem,ali nikada nisam osetio bol ili bilo sta. Jednostavno ta vena je uvecana i kao prikacena je za testis.Inace,testis ne normalne velicine,mada mu ta vena daje izgled uvecanja daljeg vizuelnog opazanja.
Pre 2 nedelje sam imao prehladu,uz tu prehladu pocela je da me boli i vena i nekada imam prolazan bol,u vidu "strecanja" u nozi na strani tog testisa.Ja pretpostavljam da je od te vene. Prosle nedelje nisam imao nikakve bolove ili bilo sta,ali sada opet osecam bol,kada ju pipam.
Doktor mi je rekao jos kad sam bio klinac da se to ne dira,dok ne zaboli.
Ne znam tacan medicinski naziv te vene, interesuje me kako se zove,medicinski, i sta mi je ciniti,kako se operise,da li moze laparoskopski i slicni detalji, ko moze da mi pomogne.

Srdanac pozdrav Milosb.
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 3:14 pm

Re: Uvecana vena na testisu

Post od bevana »

ja bih rekla da je varikocela.
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

Jeste,da,to je to,mada me interesuje jos sto-sta,tu sto sam naveo.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

kucaj u preptrazi pa ces naci...mada puno je vremena proslo...koliko se ja doznajem,iz price,operacija je rutinska,traje maximalno pola sata...
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član

Post od bevana »

imas puno tema ovde po forumu,zato nisam pisala nista vise.:)
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

Slavko_slavko napisao:kucaj u preptrazi pa ces naci...mada puno je vremena proslo...koliko se ja doznajem,iz price,operacija je rutinska,traje maximalno pola sata...

a sta ste hteli reci time,"puno je vremena proslo"?
Hvala na savetu i info.
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član

Post od bevana »

nema to veze sa vremenom od kad je nastala.od stepena varikocele zavisi da li je potrebna operacija ili ne.takodje se operise kad krene da utice na kvalitet sperme.s obzirom da te boli bolje da odes do lekara,mozda se za sve ovo vreme nesto promenilo.
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član

Post od bevana »

evo sta je neko od lekara ovde na forumu napisao

"ne mora da se operise ako nije potrebno...uopste nije tako retka pojava kod muskaraca da postoji neki blagi oblik varikocele...pregledom se ustanovljava kog stepena je ta varikocela...u principu operacija je indikovana u 2 slucaja: kada ugrozava plodnost (sto se proverava spermogramom) i kada je toliko velika da fizicki pravi smetenje coveku..."
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

bevana napisao:evo sta je neko od lekara ovde na forumu napisao

"ne mora da se operise ako nije potrebno...uopste nije tako retka pojava kod muskaraca da postoji neki blagi oblik varikocele...pregledom se ustanovljava kog stepena je ta varikocela...u principu operacija je indikovana u 2 slucaja: kada ugrozava plodnost (sto se proverava spermogramom) i kada je toliko velika da fizicki pravi smetenje coveku..."

Pa problem je kod mene, da je jako uvecana,da je izgled testisa jos veci, i da mi stvara problem,kada se "prehladim",da uz malaksalost i nemoc imam probleme i bolove,ustanovio sam po dodiru,i na toj veni. Pre su mi smetale gace (bokserice,klasicne) ,pa sam stalno nosio normalne gace,kako bi testis dobio "oslonac".Sad,kada je povecana vena,stvari su obrnute. Mozda zbog dizanja nekog tereta,mi se ta vena jos uvecala?!?
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član

Post od bevana »

najbolje da odes do lekara.
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

Uradicu to u ponedeljak....drugo mi nista ne preostaje...moram da mislim na svoje zdravlje,jer ne vredi ti nista sto imas,ako nemas zdravlje,a danas je takva situacija da ti trebaju i pare,kako bi imao zdravlje.
Odgovori