pomoc ekscem

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
sasa_bl81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 5:13 am

pomoc ekscem

Post od sasa_bl81 »

imam ekscem vec 2 godine sada sam presao kod privatnog doktora koji mi je prepisao slijedece:tablete nyripan,bekutan kupka.lipocrema nakon kupanja,i advantan krema.zanima me malo detaljnije koristenje tih krema.mogu li po citavom tjelu mazati ili samo gdje ima crvenilo
sasa_bl81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 5:13 am

Re: pomoc ekscem

Post od sasa_bl81 »

moze li piti alkohol pivo dok se koriste ove tablete nirypan
lubenicica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 25, 2010 10:11 pm

Re: pomoc ekscem

Post od lubenicica »

E ovako da ti kazem za ekcem. Ja sam ga imala davno, davno, to je toliko bilo izrazeno po sakama da su mi se otvarale ranice, i uzasno je svrbelo. Svasta sam stavljala. Otisla dam u Zavod za zastitu zdravlja Srbije u Avalskoj kod dermatologa. Doktorska se prezivala Antonov. Uradila mi je testove na alergiju, lepila neke flastere. Nosila sam mislim dan, dva i dosla ponovo. A onda mi je prepisala DEA kremu (vitaminska krema, od vitamina D, E. i A) koju oni prave tamo u Zavodu i pantenol (nisam sigurna da li je bila mast ili krema). I te dve kreme sam mesala i mazala. NIsam ni celu kremu potrosila, a meni je to nestalo. Posle godinu dve, mi se pojavilo u najlaksem obliku, tek krenu kao vlazne sitne tufnice, ali od tada vise nikad nisam dobila ekcem. Aaaa, proslo je vise od 15 godina. A da, nisam ja toliko matora sad, imam preko 44 :wink:
Odgovori