Pre 2-3 dana sam osetio/primetio bubuljicu na zadnjici koja je u ovih 2-3 dana narasla (oko 0.5-1cm u precniku) i jutros pukla iz nje je izaslo nesto roze/crvenkasno kao neka bleda krv i ja se normalno istusirao ali ceo dan ta "rana" nikako da zaraste i svremena na vreme iscuri po malo (te svetle krvi ili sta god da je vec).
Dok nije pukla to je bolelo i nisam mogo normalno da sedim ali nakon pucanja bol ne osecam ali i dalje ne mogu normalno da sedim zato sto rane ne zaraska kao sto sam gore vec rekao.
Moje pitanje bi bilo kako ubrzati zarastanje? neka kreme ili sl?
Bubuljica na zadnjici
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Bubuljica na zadnjici
Nikola88bg napisao:Pre 2-3 dana sam osetio/primetio bubuljicu na zadnjici koja je u ovih 2-3 dana narasla (oko 0.5-1cm u precniku) i jutros pukla iz nje je izaslo nesto roze/crvenkasno kao neka bleda krv i ja se normalno istusirao ali ceo dan ta "rana" nikako da zaraste i svremena na vreme iscuri po malo (te svetle krvi ili sta god da je vec).
Dok nije pukla to je bolelo i nisam mogo normalno da sedim ali nakon pucanja bol ne osecam ali i dalje ne mogu normalno da sedim zato sto rane ne zaraska kao sto sam gore vec rekao.
Moje pitanje bi bilo kako ubrzati zarastanje? neka kreme ili sl?
To moze biti hidradenitis suppurativa. Regija gde se to javlja je karakteristicna za tu bolest. Najbolje je videti dermatologa, i to sa VMA, jer oni imaju vise iskustva sa time