Bubuljica na zadnjici

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Nikola88bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 21, 2010 11:44 pm

Bubuljica na zadnjici

Post od Nikola88bg »

Pre 2-3 dana sam osetio/primetio bubuljicu na zadnjici koja je u ovih 2-3 dana narasla (oko 0.5-1cm u precniku) i jutros pukla iz nje je izaslo nesto roze/crvenkasno kao neka bleda krv i ja se normalno istusirao ali ceo dan ta "rana" nikako da zaraste i svremena na vreme iscuri po malo (te svetle krvi ili sta god da je vec).

Dok nije pukla to je bolelo i nisam mogo normalno da sedim ali nakon pucanja bol ne osecam ali i dalje ne mogu normalno da sedim zato sto rane ne zaraska kao sto sam gore vec rekao.

Moje pitanje bi bilo kako ubrzati zarastanje? neka kreme ili sl?
onixmac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 2:54 pm

Re: Bubuljica na zadnjici

Post od onixmac »

Nikola88bg napisao:Pre 2-3 dana sam osetio/primetio bubuljicu na zadnjici koja je u ovih 2-3 dana narasla (oko 0.5-1cm u precniku) i jutros pukla iz nje je izaslo nesto roze/crvenkasno kao neka bleda krv i ja se normalno istusirao ali ceo dan ta "rana" nikako da zaraste i svremena na vreme iscuri po malo (te svetle krvi ili sta god da je vec).

Dok nije pukla to je bolelo i nisam mogo normalno da sedim ali nakon pucanja bol ne osecam ali i dalje ne mogu normalno da sedim zato sto rane ne zaraska kao sto sam gore vec rekao.

Moje pitanje bi bilo kako ubrzati zarastanje? neka kreme ili sl?

To moze biti hidradenitis suppurativa. Regija gde se to javlja je karakteristicna za tu bolest. Najbolje je videti dermatologa, i to sa VMA, jer oni imaju vise iskustva sa time
Odgovori