otezano disanje

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
boeing
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 06, 2008 2:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

otezano disanje

Post od boeing »

Pozdrav! Mozda se tema ponavlja ali kao i vecina ovde smatram da bas moj problem nije opisan ni u jednoj temi. Tako da necu previse da davim..
Naime, imam 28 godina i od relativno skoro nazovi problem sa plucima. Cesto imam potrebu da duboko udahnem vazduh i kao da mi na kraju udaha nedostaje jos malo da bi to - bilo to. Ne mogu taj osecaj da opisem, ali me valjda razumete. Jer kada covek duboko udahne bude mu kao lakse. E kod mene nedostaje taj deo kada je nekako lakse. Medjutim, cesce je da udahnem kako treba ali ima i tih nepotpunih. Ja sada to povezujem i sa nenormalnim zevanjem. Ne desava mi se to sa udisanjem cesto, to traje neko vreme i nestane, ali kada ga ima zevam kao lud. Da li neko ovde ima ideju sta bi to mogo da bude? Da li da posetim pulmologa? Napominjem da nisam pusac.
bibonus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 16, 2009 1:53 pm

Re: otezano disanje

Post od bibonus »

i ja to imam.nevidjeno neprijatno.kako ne uspem da udahnem do kraja pocnem i da zevam ali opet nekako "na pola".prvi put mi se to desilo pre 10 god. i tada dobila dijagnozu -bronhijalna astma.posle dve godine lekova i pumpica sve iznenada prestalo pa sam i ja prestala sa bilo kakvom terapijom izuzev homeopatskog leka u prolece zbog polenske alergije.ovog proleca sam i to preskocila i gle s.....pre mesec dana pocelo opet.uz to imam i stezanje u grudima i naravno napade panike.moram kod lekara hitno!
boeing
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 06, 2008 2:40 am

Post od boeing »

Kakva iskustva imas sa drzavnim pulmolozima? Ili ici kod privatnika odmah? VOleo bih da tako, s vremena na vreme obidjem nekog specijalistu da se ispregledam..kakvi su sve pregledi kod pulmologa?
emilly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 03, 2009 10:22 am

Post od emilly »

Otezano disanje, u vidu opisanog "plitkog disanja" imala je i moja sestra.Posle niza pregleda pluca,srca itd. Doslo se do jednostavnog zakljucka: prenizak nivo gvozdja, nije bila bolesan od anemije,ali je nekoliko meseci pila preparate sa gvozdjem,malo je uskladila ishranu i to se vise ne dogadja.
pencil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 08, 2010 8:10 pm

Post od pencil »

Ja trenutno imam astmu, vec nekih 10 godina ali kod nje je otizano disanje u vidu jakog stezanja u plucima.
A ovo otezano disanje koje vi opisujete imala sam nakon sto mi je mama umrla i to je bilo na nervnoj bazi. Kao konstantna sekiracija. Nije bilo organskog porekla i nema veze sa astmom ili bolestima pluca. Tako da prvo preispitajte sebe da li ste mozda pod nekim vecim stresom trenutno, da li ste tuzni ili se nesto desava sto vas brine. I naravno, treba posetiti i lekara sto da ne. Ali moje stanje je bilo upravo tako, kao treba mi potpun udah da bih se smirila i opustila. I stalno me teralo da zevam i ponavljam nepotpune udahe...Nadam se da ve i vama proci uz malo opustanja.
Korisnikov avatar
No problem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 10:22 am

Post od No problem »

Ja takodje imam problem sa otezanim disanjem, ali periodicno u toku dans, kao da mi je smanjen kapacitet pluca. Doduse, imam problema sa sinusima, ali i kad procistim nos, kao da je problem u donjim disajnim putevima - kao da plitko disem i kao da cu svakog trena poceti da kasljem. Totalno je sulud osecaj, a nemam ni jedan drugi simptom. I ja se pitam da li treba da idem kod pulmologa ?
Slika Slika
Odgovori